Η σειρά Famagusta ήρθε να ταρακουνήσει τα τηλεοπτικά πράγματα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής με την αυθεντική ορμή μιας ιστορίας που αγγίζει κάθε άνθρωπο. Εκείνη της τραγωδίας του πολέμου, του ξεριζωμού και της αγωνίας αν θα ξαναδείς τους αγαπημένους σου.

Η μεγάλη παραγωγή του MEGA άγγιξε τους τηλεθεατές και έγραψε το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης για πρεμιέρα ελληνικής σειράς τη φετινή σεζόν (31,5%). Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Famagusta βουτά ακόμη περισσότερο στην πλοκή των ηρώων σήμερα, πλαισιώνοντας παράλληλα την ιστορία με ματιές στο ζοφερό παρελθόν και τα γεγονότα του ’74.

Έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις η παραγωγή του Famagusta επιστράτευσε τα πιο άρτια τεχνικά μέσα κινηματογράφησης και φυσικά ορισμένους από τους πιο έμπειρους και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Extras και backstage για τη σειρά Famagusta

Το MEGA έχει δημιουργήσει και εμπλουτίζει συνεχώς extra υλικό στην υβριδική του πλατφόρμα, το MEGA Play, όπου οι κάτοχοι smart TV μπορούν πατώντας το μπλε κουμπί να παρακολουθούν backstage, επιπλέον υλικό και αποσπάσματα της νέας δραματικής σειράς.

Κοραλία Καράντη υποδύεται τη μητέρα που αναζητά ακάματα – εδώ και 50 χρόνια – τον γιο της, που χάθηκε την ημέρα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Αμμόχωστο. «Η Χριστίνα είναι ένα πρόσωπα πάνω στο οποίο μπορούμε να προβάλλουμε τα πρόσωπα όλων των γυναικών της παγκόσμιας ιστορίας που έχουν υπάρξει» σχολιάζει η ηθοποιός.

Στο πλευρό της, τηλεοπτικά, ο Γιάννης Μπέζος, ένας δικηγόρος και σύζυγος που δεν έφυγε ποτέ από το πλάι της γυναίκας του που πενθεί την απώλεια του πρωτότοκου γιου. «Ο ήρωας είναι ένας πολύ ενδιαφέρον άνθρωπος που γνωρίζει το αντικείμενό του, είναι θα έλεγα μια κλασική περίπτωση σοβαρού ανθρώπου», αναφέρει για τον χαρακτήρα του Ανδρέα Σέκερη, ο ηθοποιός.

Ο Χρήστος Λούλης για τον ρόλο του στη σειρά

Κεντρική φιγούρα της ιστορίας, ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος φτάνει στο νησί για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του ’74. «Στην προσπάθειά μου να ερευνήσω το παρελθόν του νησιού και του λαού του, ανακαλύπτω πράγματα για το δικό μου παρελθόν, καθότι είμαι ο αγνοούμενος της οικογένειας που είναι στο κέντρο της ιστορίας» αναφέρει ο ίδιος ο ηθοποιός.

Ο Μάικλ μεγάλωσε με την Σοφία, μια δημοσιογράφο που τον αγκάλιασε σαν βιολογικό της παιδί. «Είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη, έχει παλέψει για τη ζωή της» αναφέρει η Αιμιλία Υψηλάντη για τον ρόλο της. «Είναι μια φοβισμένη γυναίκα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια γιατί φοβάται μη χάσει το παιδί της» προσθέτει για το μεγάλο μυστικό που έχει κρατήσει κρυφό από τον μονάκριβο γιο της.

Οι παράλληλες ιστορίες στη Famagusta

Το μαγικό με τη σειρά Famagusta, είναι ο τρόπος που ξεδιπλώνονται πολλές ιστορίες γύρω από το κεντρικό θέμα της. Η παράνομη σχέση του Θοδωρή θα οδηγήσει σε έναν φόνο, θα δοκιμάσει τους οικογενειακούς δεσμούς και θα φέρει κρυμμένα μυστικά στο φως.

«Αυτό που συμβαίνει στον δικό μου το ρόλο, είναι το θέμα της εμπιστοσύνης σε μια σχέση» εξηγεί η Δάφνη Κιουρκτσόγλου, που υποδύεται τη Μαριάννα Σέκερη, τη μεγάλη κόρη της οικογένειας. «Ουσιαστικά καλείται να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για τη συνέχεια της σχέσης της, ζυγίζοντας το ένστικτο και τη λογική και τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα» προσθέτει.

«Ήταν βραδινές σκηνές που ήμασταν ώρες βρεγμένοι, δύσκολες σκηνές που χρειάστηκαν πολλή οργάνωση και στήσιμο. Τα παιδιά έκαναν τέλεια δουλειά» σχολιάζει από την πλευρά του ο Στέφανος Μιχαήλ για την σκηνή του φόνου που είδαμε στο πρώτο επεισόδιο.

Στο πλευρό του Μάικλ παρακολουθούμε την Κατερίνα, οπερατέρ και σύντροφό του που τον ακολουθείς την Κύπρο για τα γυρίσματα. «Η Κατερίνα καταλήγει να κάνει μια πράξη εξίσου παράλογη σαν αυτές που συμβαίνουν σε έναν πόλεμο» αποκαλύπτει η Σοφία Παυλίδου για τον ρόλο της και όσα θα δούμε στη συνέχεια.

Η ιστορία της οικογένειας του Παύλου

Η Βασιλική Τρουφάκου υποδύεται στη σειρά την Ιφιγένεια, μια γυναίκα με πολλούς εσωτερικούς δαίμονες που καλείται να στηρίξει τον πρώην σύντροφό της, μετά από ένα δυσάρεστο νέο αναφορικά με την υγεία του.

Φωτό: Νίκος Κόκκας

«Η Ιφιγένεια και ο Παύλος με τον Αντρίκο μαζί, δίνουν αυτόν τον αγώνα του να θυμούνται ότι η ζωή είναι σήμερα, γιατί όντως γι’ αυτούς υπάρχει μόνο το σήμερα» σημειώνει με νόημα η ηθοποιός.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός για τον «κίνδυνο» του Μακάριου

Από την πρώτη στιγμή, τα φώτα του ενδιαφέροντος έπεσαν στον Γρηγόρη Βαλτινό, που καλείται να υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. «Πάντα με μαγνήτιζε η προσωπικότητα του Μακαρίου. Ήταν πρόκληση γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να υποδύεσαι ρόλους με τόσες αναφορές στην ιστορία τους, αλλά και ταυτόχρονα ήταν μια ευλογία, μια ευχαρίστηση, γιατί μου αρέσει ο κίνδυνος στη δουλειά μου» δηλώνει ο ηθοποιός.

Η σειρά δεν εμπλέκεται με το πολιτικό σκέλος των γεγονότων, όμως βάζει τον τηλεθεατή στο κλίμα της εποχής, μέσα από flashback με την ιστορία του Εθνάρχη της Κύπρου. «Με τον Αντρέα Γεωργίου βουτήξαμε μέσα στην ψυχή, προσπαθήσαμε να δούμε τι ήταν αυτός ο άνθρωπος, πώς ήταν μέσα του. Υπάρχουν στιγμές που θα τον δούμε να διχάζεται και να έχει και ο ίδιος αμφιβολίες για το αν έπραξε σωστά» λέει ο κ. Βαλτινός.

Αντρέας Γεωργίου: Είχα μια αγωνία για το πώς θα δέσει αυτό το γλυκό

Σκηνοθέτης της σειράς και η ψυχή του Famagusta μαζί με τους συνεργάτες του επί σειρά ετών – Βάνα Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου – ο Αντρέας Γεωργίου περιγράφει τον δικό του ρόλο. «Είναι ένα χαρακτήρας που μοιραία θα αλλάξει λίγο τις ισορροπίες, ένα πολύ συγκινητικό στόρι που τρέχει παράλληλα με το πρώτο της σειράς» λέει.

Όσο για τους συντελεστές του Famagusta; «Νιώθω δέος, αυτό θα έλεγα. Ως ηθοποιός νιώθω πολύ τυχερός που δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους, οι γονείς μου είναι εκπληκτικοί, η Κοραλία Καράντη και ο Γιάννης ο Μπέζος. Είχα μια αγωνία για το πώς θα δέσει αυτό το γλυκό και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τα 24 επεισόδια είναι πολύ λίγα τελικά» αναφέρει.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Πηγή: tovima.gr