Η Αστυνομία έλαβε ως τεκμήρια για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Αββακούμ, τις οκτακόσιες και πλέον χιλιάδες ευρώ, που υπήρχαν σε χρηματοκιβώτιο της Μονής, το υλικό των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και έγγραφα.

Αυτό επιβεβαίωσε, στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να αποφεύγονται οι δημοσιεύσεις φωτογραφιών, βίντεο και άλλου υλικού γιατί μπορεί να επηρεάσουν τις έρευνες.

Ο εκπροσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε ότι οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και τόνισε ότι οι δύο ποινικοί ανακριτές θα ενισχύσουν τις ανακρίσεις των ομάδων που ερευνούν τα αδικήματα οικονομικής φύσεως, που κατήγγειλε η Μητρόπολη Ταμασού και τις καταγγελίες των μοναχών η άλλων προσώπων για διάφορα αδικήματα, όπως επίθεση και άλλα.

“Οι πρόσθετες πληροφορίες για παρουσία ακόμα δύο αστυνομικών, πέραν των δύο που είχαν αναφερθεί αρχικώς, στα γεγονότα στην μονή Αββακούμ, οδήγησαν στο διορισμό των δύο ποινικών ανακριτών για διερεύνηση της υπόθεσης”, ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

“Στόχος του διορισμού”, είπε, “είναι η διασφάλιση αμεροληψίας και ακεραιότητας στις έρευνες”.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αν γινόταν από την αρχή της υπόθεσης καταγγελία, για να αναλάβουν από την πρώτη στιγμή δράση οι διωκτικές αρχές.