Σάλο προκάλεσε η χθεσινή τροπολογία, που κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών στη Βουλή, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου και η οποία εισάγει ως υπεράσπιση την άγνοια της ηλικίας του θύματος, σε σχέση με αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
 
Σε σημερινή παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Νομικών, Δημήτρης Δημητρίου θέλησε να διευκρινίσει ότι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, δεν επικροτούν την εν λόγω πρόταση. «Δηλώνω ξεκάθαρα πως τα όσα γράφονται και μεταδίδονται από χθες σε σχέση με τη συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών για την πρόταση νόμου της Χρ. Ερωτοκρίτου, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό η προστασία, η ευημερία και το μέλλον των παιδιών μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ» έγραψε σχετικά με το ζήτημα.
 
Τη συγκεκριμένη τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Δημητρίου, επικρότησε σε ανάρτησή της η πρόεδρος της «Φωνής», Αναστασία Παπαδοπουλου, η οποία είχε εκφράσει χθες την έντονη δυσαρέσκειά της για τη συγκεκριμένη εισήγηση. «Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την τοποθέτηση από τον φίλο Δημήτρη Δημητρίου, για την αδιαπραγμάτευτη θέση υπέρ της προστασίας και της ευημερίας παιδιών. Ελπίζουμε ότι με αυτή τη στάση πράγματι δεν θα προχωρήσει σε ψήφιση η εισήγηση για επαναφορά της επίκλησης της υπεράσπισης της άγνοιας» έγραψε η κ. Παπαδοπουλου.
 
Πηγή: philenews