Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου, εισηγήθηκε με επιστολή της στο Υπουργό Παιδείας τον διορισμό της Ανδρούλας Βασιλείου στη θέση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, προς αντικατάσταση του δρος Ανδρέα Παναγιώτου, του οποίου η θητεία έληγε την 4η Νοεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια επιστολή, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέμενε την τοποθέτηση του Υπουργικού Συμβουλίου επί του θέματος προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Συμβουλίου του ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, φέρεται ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου να πρότεινε την κ. Βασιλείου για την πλήρωση της εν λόγω θέσης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διά στόματος του πρύτανη του, Τάσου Χριστοφίδη, διαχωρίζει τη θέση του από σχόλιο της αντιπροέδρου του Συμβουλίου του, Ανδρούλας Βασιλείου, σχετικά με την υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με φερόμενους θύτες γνωστούς επιχειρηματίες της Ελλάδας. Η αρχική ανάρτηση της κ. Βασιλείου στο Twitter προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς επί λέξει έγραφε: «Και πώς βρέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου η 24χρονη; Θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει όλα τα γεγονότα προτού βγάλει συμπέρασμα». Ανάρτηση που στη συνέχεια ανασκευάστηκε από την κ. Βασιλείου.

Ο πρύτανης Χριστοφίδης έσπευσε μέσω Twitter να σημειώσει τα ακόλουθα: «Δεδομένη η μηδενική ανοχή του Πανεπιστημίου Κύπρου στη σεξουαλική κακοποίηση. Τα αντανακλαστικά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι, βάζοντας το θέμα στη σωστή του διάσταση χωρίς εκπτώσεις. Ακούμε, δεχόμαστε τις παραδοχές λαθών, βελτιωνόμαστε».