Τρομακτικές ήταν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για όλες τις εκλογικές παρατάξεις, πλην αυτών που στηρίζουν Νίκο Χριστοδουλίδη, καθότι τα νούμερα φαίνεται να παγιώνουν το γεγονός ότι δύσκολα θα χάσει ο πρώην υπουργός εξωτερικών ακόμα και αν κάμει και μια δεύτερη δέσμη λαθών. Ωστόσο οι Κύπριοι εκλογείς φαίνεται να συγχωρούν εύκολα τους «νέους και ωραίους». Στη προκειμένη περίπτωση, η  δημοσκόπηση της RAI για το Alpha έδειξε: Ν. Χριστοδουλίδης 35%, Αβ. Νεοφύτου 14,8%, Α. Μαυρογιάννης 14,4%, Αχ. Δημητριάδης 5% και Χ. Χρίστου 3,9%. Η δημοσκόπηση των CMRC – Cypronetwork για το ΡΙΚ στην αδιευκρίνιστη ψήφο έδειξε: Ν.  Χριστοδουλίδης 30,5%, Αβ. Νεοφύτου 19%, Α. Μαυρογιάννης 17, Αχ. Δημητριάδης 3,5% και Χ. Χρίστου 2,5%.

Πολλές οι χαρές στο στρατόπεδο Χριστοδουλίδη, με την κάθε παράταξη εντός του στρατοπέδου να κάνει τους δικούς της υπολογισμούς, να «ορίζει» τους δικούς της υπουργούς, υφυπουργούς, επιτρόπους και άλλους εν δυνάμει αξιωματούχους, κουνώντας τα πόδια πριν ακόμα καβαλήσουν. Η πλάκα ήταν όταν δύο «στενοί» του υποψήφιου προέδρου, ανταλλάζοντας σημειώσεις ανακάλυψαν ότι τους είχε υποσχεθεί το ίδιο υπουργείο, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στο περιβάλλον τους. Να δείτε που δεν θα φτάνουν οι θέσεις. Τι θα πάρουν για να είναι ικανοποιημένοι οι Νικόλας, Μαρίνος, Μάριος, Ελένη από τα 11 υπουργεία και τα 5 υφυπουργεία αφού προηγουμένως ικανοποιηθεί το στενό επιτελείο του Προέδρου;

Τέτοιες ασκήσεις επί χάρτου είναι για τον Ν. Χριστοδουλίδη ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Απεναντίας για την Πινδάρου φαίνεται να είναι γόρδιος δεσμός καθώς τα νούμερα 14 δημοσκοπήσεων φαντάζουν αδυσώπητα και είναι έως και αδύνατο, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές να ανατραπούν. Σε ψήφους το ποσοστό που πρέπει να υπερκαλυφθεί είναι 20,000 και πλέον χιλιάδες, που δεν τις λες και λίγες. Ωστόσο ένας σοβαρός οικονομικός παράγοντας ο οποίος κινείται πολύ δραστήρια στο παρασκήνιο με τη δική του ομάδα κρούσης εκτιμά ότι «υπάρχουν κάποιοι μοχλοί που ο άπειρος πολιτικά Χριστοδουλίδης τους αγνοεί και ο χρόνος που εναπομένει είναι αρκετός για να μειώσει σημαντικά της διαφορά υπέρ του Αβέρωφ». 

Ανεξήγητη ηρεμία φαίνεται να υπάρχει στο μπλοκ του Ανδρέα Μαυρογιάννη με το ΑΚΕΛ να δείχνει ότι συσπειρώνεται γύρω στο 70%. Τι να το κάμεις όμως όταν αυτό φαίνεται να αποφέρει ένα 17% από τον Μάρτη μέχρι σήμερα στον υποψήφιο, με το ΑΚΕΛ να έχει χάσει 60,000 ψηφοφόρους από την εποχή Χριστόφια μέχρι σήμερα εξαιτίας της διακυβέρνησης Χριστόφια. Ο μακαρίτης εκεί που θα τσιμέντωνε το ΝΑΙ ψηφίζοντας ΟΧΙ, τσιμέντωσε το Κόμμα τόσο, που δεν μπορεί από τότε να πάει μπροστά. Τώρα πως να πείσει το ΑΚΕΛ ότι ένα κομμουνιστικό κόμμα είναι σήμερα χρήσιμο αφού όποια πέτρα σηκώσεις το βρίσκεις από κάτω (βλ. Δρομολαξιά-Al Jazeera) άσε που και ο Δομάζος τώρα παίζει στην ομάδα Χριστοδουλίδη και από τη νέα χρονιά η άλλη Ομόνοια θα παίζει πρέμιερ Λιγκ. 

Πήγε ο Κύκκου Νικηφόρος στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη Τρίτη για να επισκεφθεί τον ασθενούντα Χρυσόστομο και όντως αντάλλαξαν λόγια συγχωρήσεως και έκλαψαν για τις αμαρτίες τους και για όσα έσουραν ο ένας στον άλλον και για το σκληρό παρασκήνιο στο οποίο και οι δύο συνέβαλαν. Πάντως δεν μου το βγάζετε από το νου ότι ο Νικηφόρος είπε στον Χρυσόστομο ότι θα πρέπει να ανακόψουν τον Λεμεσού Αθανάσιο και τους Αγιορείτες και να πείσει τον Πάφου Γεώργιο να συμπράξει μαζί του προς εκλογή του Ταμασού Ησαΐα. Διαφορετικά θα γεμίσει η Κύπρος καλόγερους και κομποσκοίνια…     

Ελεύθερα, 23.10.2022.