Οι παρακολουθήσεις από τους Ρώσους και οι παρεμβάσεις σε εθνικές εκλογές δίνουν και παίρνουν. Kάποιοι μιλούν για συνωμοσιολογίες και άλλοι για κινήσεις της Μόσχας. Τα πιο φρέσκα νέα έρχονται από την Ελλάδα όπου φούντωσε η συζήτηση για «ρωσική παρέμβαση» στις εθνικές εκλογές για να «φαγωθεί» ο Μητσοτάκης που έστριψε το ελληνικό καράβι πολύ δεξιά και το έριξε στην αγκαλιά των Αμερικανών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, είπε ότι (…) υπάρχουν και εντός της Ευρώπης κόμματα, δυνάμεις, οι οποίες είναι φίλα προσκείμενες προς τη Ρωσία και η Ρωσία θα είχε κάθε λόγο αυτές τις δυνάμεις να τις υποστηρίξει. Και πρόσθεσε: «καθώς η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε προεκλογική τροχιά θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις -γνωρίζουμε και τους τρόπους με τους οποίους γίνονται- δεν θα τις επιτρέψουμε στην πατρίδα μας ώστε να επηρεάσουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών».

Σε ρεπορτάζ του Mega μεταδόθηκαν πληροφορίες ότι στην ελληνική κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μιας ρωσικής «επίθεσης» την ημέρα των εκλογών, με σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη στον Αντένα μίλησε για «πακτωλό χρημάτων» σε ελληνικά ΜΜΕ από τη Ρωσία, προσδιορίζοντας «για να εξαγοραστούν συνειδήσεις»!!!  

 Α