To Top
04:58 Κυριακή
21 Ιανουαρίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Το ... έγκλημα των αδιόριστων 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Το ... έγκλημα των αδιόριστων 
  18 Μαρτίου 2017, 10:30 πμ  

Σε παράνομα φροντιστήρια μπούκαρε η αστυνομία και έπιασε επ’ αυτοφώρω, τέσσερις … αδιόριστους καθηγητές.  Διαβάζοντας χθες την είδηση που κυκλοφόρησε παντού, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ πόσο υπερβολικοί είμαστε,  σε ό,τι είναι να πούμε ή να κάνουμε. Ναι, περί παρανομίας επρόκειτο, αφού τα υποστατικά δεν είχαν άδεια, δεν κατέβαλαν φόρους υποθέτουμε κ.τλ. όμως αυτό το «επ’ αυτοφώρω», το «μπούκαραν» κάπως βαρύ μας πέφτει. Δεν γινόταν και διακίνηση ναρκωτικών, μάθημα γινόταν. Δεν δίδασκαν διευθυντές λυκείων, αδιόριστοι δίδασκαν…  Οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα υποθέτουμε να το κάνουν.  Συνεπώς η αστυνομία αυτό που είχε να κάνει, είναι να τους καταγγείλει  για την όποια παρανομία. Για αυτό ήρεμα, όλοι. Η αστυνομία, τη μέρα που θα κτυπήσει τα κυκλώματα της νύκτας, τον υπόκοσμο, αυτούς που εμπορεύονται γυναίκες, πουλούν ναρκωτικά, κάνουν λαθρεμπόριο κτλ, να βγάζει και ανακοινώσεις. Όχι για …  ημιάνεργους καθηγητές. 

Ο Περδίκης κι ο Ελέφαντας 
Φυσικά και το επίδομα των οικολόγων είναι παρανυχίδα, μπροστά σε όλα τα άλλα τέρατα-επιδόματα που έχουμε δει κατά καιρούς.  Όμως, αυτό που ισχύει στην περίπτωση του κ. Περδίκη και των Οικολόγων, είναι ότι δεν μπορείς να εμφανίζεσαι κατήγορος των πάντων, όταν και εσύ, είσαι ουσιαστικά, μέρος ενός κατεστημένου, από το οποίο απολαμβάνεις, αυτό που μπορείς, εκεί που μπορείς. Ο δε Υπουργός των Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος  όσο το συνεχίζει, τόσο χειροτερεύει τη θέση του. Για να του το πούμε απλά; Ο κόσμος, ότι και αν ο ίδιος λέει, ξέρει ότι και με την Αλήθεια σχετίζεται και με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και νοικάρης του κράτους είναι. Για αυτό ας σταματήσει να προσπαθεί να μας πείσει, ότι είναι ελέφαντας. 

Στερνό της brexit 
Κοντά στο να χάσει την ψυχραιμία της βρίσκεται η πρωθυπουργός της Αγγλίας Τερέζα Μέι, η οποία είπε ότι ενδεχόμενη απόσχιση της Σκωτίας, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη διαδικασία του Brexit. Αυτό βεβαίως ας το σκέφτονταν οι Βρετανοί πριν την «ηρωική έξοδο», μια που τώρα φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα η Σκωτία.  Το δε καλύτερο, της Μέι στην προσπάθειά της να αποτρέψει την πιθανότητα,  ήταν που δήλωσε, πως ο κόσμος στη Σκωτία δεν ξέρει όλα τα δεδομένα για αυτό και δεν πρέπει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Ενώ βλέπετε ο κόσμος στην Αγγλία έπαιζε στα δάκτυλά του, από πριν τις παραμέτρους του brexit. Επειδή έβλεπε τον  Μπόρις Τζόνσον να κρέμεται από το London eye και να ανεμίζει χαρούμενος  σημαιούλες. 

Αγαπάμε τη Μάριον 
Ισοπέδωσε όλη τη σοβαρότητα του bbc μέσα σε δυο λεπτά. Κατάφερε επίσης με την υπέροχη εμφάνισή της να κάνει τόση δουλειά εναντίον του ρατσισμού, όσο δέκα NGO με προϋπολογισμούς εκατομμυρίων.  Γιατί πέρασε το μήνυμα ότι η γυναίκα που την πρόσεχε, δεν ήταν όπως όλοι ακολουθώντας το στερεότυπο, λανθασμένα είχαν υποθέσει  η οικιακή βοηθός, αλλά η μαμά της.  Τώρα η κόρη του αναλυτή Ρόμπερτ Κέλι, Μάριον πάει για «Πρόεδρος του κόσμου» ή τουλάχιστον σε αυτή τη θέση την θέλουν, όσοι τη λάτρεψαν από την guest star εμφάνισή της, την ώρα που ο καθηγητής  μπαμπάς της έκανε ανάλυση σε  ζωντανή μετάδοση. Όλοι  πια αγαπάμε την υπέροχη Μάριον Κέλι.

Τα παιδιά είναι υγεία;  
Το ότι στην Ευρώπη και στην Αμερική υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας είναι σε όλους γνωστό. Για αυτό και κατανοούμε την αγωνία των κρατών να ανατρέψουν το δεδομένο. Να μας παρουσιάζουν όμως έρευνες με βάση τις οποίες όσοι λέει έχουν παιδιά ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν, δυσκολευόμαστε να το χάψουμε. Οι ερευνητές, λοιπόν Ινστιτούτου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό είπαν ότι ο κίνδυνος θανάτου σε οποιαδήποτε ηλικία πάνω από τα 60 είναι συγκριτικά μικρότερος για αυτούς που είναι γονείς. Σοβαρομιλούν; Δεν έχουν ακούσει γονιό να μετρά πόσα χρόνια από τη ζωή του έχασε, σε κάθε μεγάλη αγωνία του παιδιού του; Ποιος ζει λέτε περισσότερο; Αυτός που είναι ανέμελος ή εκείνος που μονίμως αγωνιά; Αλλού με την προπαγάνδα τους λοιπόν, δεν πιστεύουμε. 

 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.