Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), σε ανακοίνωσή του, χαιρετίζει με ικανοποίηση την τελική συμφωνία που επιτεύχθηκε και προβλέπει αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική.

Η αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων αποτελούσε πάγιο αίτημα το οποίο διεκδίκησε από τη σύσταση του ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, και το έθεσε με γραπτά διαβήματα ενώπιον της  Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Αρχηγού Αστυνομίας και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σμικρύνθηκε ο χρόνος ανέλιξης αστυφυλάκων στην Α8

Ο ΚΑΣ επιθυμεί δημόσια “να συγχαρεί όλους όσους συνέβαλαν στην ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, ιδιαίτερα τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε καθοριστική παρέμβαση  στην υλοποίηση της μισθολογικής αναβάθμισης”.

Μετά και την υλοποίηση αυτού του αιτήματος, αναμένει την ολοκλήρωση της διαβούλευσης από την Βουλή για την εισαγωγή του νέου Συνταξιοδοτικού Σχεδίου και την υιοθέτηση τέτοιων ρυθμίσεων, που θα ικανοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους επηρεαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων υπαλλήλων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Καταληκτικά, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, για ακόμη μία φορά, “καταθέτει την απαρέσκειά του, για τη μη συμμετοχή του στις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, αφού ως νόμιμη Κλαδική ενταγμένη στην ΑΣΔΥΚ, εκπροσωπεί σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”.