Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος του Δ.Σ. της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Lukoil, σκοτώθηκε την Πέμπτη έχοντας πέσει από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση της κατάστασης.

Ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, που ήταν και αντιπρόεδρος της Lukoil, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ENews112, “Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε θάλαμο στον 6ο όροφο του νοσοκομείου. Οι αρχές θα διευκρινίσουν την αιτία της πτώσης του διάσημου στελέχους στη βιομηχανία πετρελαίου. Όργανα του νόμου εργάζονται στο σημείο”.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει διαθέσιμο κάποιο σχόλιο από την Lukoil.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πούτιν ενισχύει τις ρωσικές δυνάμεις κατά 10%

Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο κορυφαίου στελέχους του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα μέσα σε λίγους μήνες, καθώς τον Μάιο είχε χάσει τη ζωή του υπό μυστηριώδεις συνθήκες ο δισεκατομμυριούχος και ανώτερο στέλεχος της Lukoil, Αλεξάντερ Σουμπότιν, από καρδιακή προσβολή που του προκάλεσε ισχυρό δηλητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lukoil ήταν μία από τις ρωσικές επιχειρήσεις που είχαν πάρει θέση δημόσια κατά της εισβολής στην Ουκρανία, απευθύνοντας έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου.

“Τασσόμαστε υπέρ του άμεσου τερματισμού της ένοπλης σύγκρουσης και υποστηρίζουμε πλήρως την επίλυσή της μέσω διαπραγμάτευσης και με διπλωματικά μέσα”, ανέφερε η Lukoil σε επιστολή της προς τους μετόχους στις αρχές του Μαρτίου.

Λίγο αργότερα, τον Απρίλιο, είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του ενεργειακού κολοσσού ο επί πολλά έτη πρόεδρος του Βαγκίντ Αλεκπέροφ, ο δέκατος πλουσιότερος Ρώσος στη λίστα του Forbes, αφότου η Μεγάλη Βρετανία τον ενέταξε στις κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων – προκειμένου “να προστατεύσει τη λειτουργία της εταιρείας”, όπως είχαν αναφέρει πηγές στο Reuters.

O Ραβίλ Μαγκάνοφ εργαζόταν στην Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, ενώ έγινε πρόεδρος του Δ.Σ. της το 2020. Ο αδερφός του Ναΐλ είναι επικεφαλής της μικρότερης ρωσικής πετρελαϊκής Tatneft.

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ υπήρξε στενός συνεργάτης του Βαγκίντ Αλεκπέροφ.

capital.gr