Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που βάζουν βόμβες ή εκρηκτικά σε σχολεία, ούτε και με ενδιαφέρει ποιος ο σκοπός τους. Όποιος και να ’ναι, δίκαιος ή άδικος, η επίθεση σε έναν χώρο μάθησης, σε έναν χώρο που είναι, που πρέπει να είναι, δεύτερο σπίτι των παιδιών μας, είναι μια πράξη βέβηλη και βάρβαρη. 

Το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», μια μέρα θα επιστραφεί στους δράστες από τα ίδια τα παιδιά – είμαι σίγουρος για αυτό. Θα μεγαλώσουν. Και όταν η μνήμη θα τους πάρει πίσω σε αυτές τις εικόνες που είδαμε όλοι με «βομβαρδισμένες» σχολικές αίθουσες, θα απευθυνθούν σε όλα αυτά τα αποβράσματα και θα ρωτήσουν «με ποιο δικαίωμα βεβήλωσες το δεύτερό μου σπίτι;», «εκεί όπου με έστειλες, ή με έστειλαν οι γονείς μου, για να λάβω το δώρο της μόρφωσης, να γίνω καλός και σωστός άνθρωπος, να αποκτήσω δική μου προσωπικότητα, δική μου γνώμη;». 

Χθες στις Σέρρες, στην βόρεια Ελλάδα, κηδεύτηκε η 38χρονη γυναίκα που πέθανε από κορωνοϊό, αρνούμενη να εμβολιαστεί προκειμένου, όπως έλεγε, να προστατεύσει το μωρό που κυοφορούσε όπως την συμβούλευσε, όχι η προσωπική της γιατρός, αλλά ο «πνευματικός» του ανδρός της, που επίσης είναι αρνητής. Το αποκάλυψε αυτό η ίδια η γιατρός της, που ήταν και φίλη της. 

Το παιδί γεννήθηκε με καισαρική. Συντετριμμένος στην κηδεία ο αδελφός της, είπε ότι αυτός θα μεγαλώσει το παιδί σαν να ’ναι δικό του και ταυτόχρονα έστειλε sms σε όλους τους γνωστούς του στην περιοχή (που έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα) προτρέποντάς τους να εμβολιαστούν όλοι.

Όμως, ποιο αλήθεια και κυρίως «τι» είναι όλοι αυτοί οι αποκαλούμενοι «πνευματικοί», ο ρόλος των οποίων αναδύεται όλο και πιο τραγικά εγκληματικός σε αυτήν την πανδημία. Όντας κοντά στην Εκκλησία, ξέρω ότι η επιλογή ενός πνευματικού από τον πιστό, είναι δύσκολη και πολύ σημαντική διαδικασία. Οι πραγματικά φωτισμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας -και ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι- θα σου πουν ότι αυτή η επιλογή δεν μπορεί να γίνεται στη βάση του «διαλέγω κάποιον στον οποίο να λέω το μακρύ και το κοντό μου». Πρόκειται για διαδικασία πολύ εσωτερική και πολύ κρίσιμη. Οι πιο έμπειροι ιεράρχες πρέπει να προστατεύουν τους πιστούς από κάτι κομπογιαννίτες παπάδες που περισσότερο ως λειτουργοί επίλυσης προσωπικών προβλημάτων ενεργούν.

Το «πες μου πάτερ μου, να το κάνω το εμβόλιο;» είναι το ερώτημα που θέτουν πολλοί πιστοί στους πνευματικούς τους τώρα με την πανδημία. Δεν είναι δουλειά κανενός παπά να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η μόνη απάντηση που μπορεί και πρέπει να δώσει είναι «ρώτα τον γιατρό σου παιδί μου και εμπιστεύσου τον». Τίποτ’ άλλο!

Ρε τι ζούμε στη Μητέρα Πατρίδα! Βγήκε προχθές Τετάρτη στην Βουλή ο πρώην υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου, βουλευτής Χανίων και ιατρός χειρουργός, Παύλος Πολάκης και είπε (υπάρχει στα πρακτικά, για μη μου λέτε ότι τα φαντάζομαι) ότι αφού το 83% των 65+ είναι εμβολιασμένοι και αφού το 30,9% των θανάτων μεταξύ 11/10-7/11/2021 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, «η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των θανόντων είναι 65+», άρα κατά την λογική (;) του καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο.

Σημειώνοντάς το αυτό όλο το αριστούργημα στον τοίχο του στο  ο Αντύπας Καρίπογλου, δικηγόρος από τη Δράμα και πρώην πρόεδρος του κόμματος Δράση που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος,  δικαίως σχολίασε, απορώντας:

«Ήθελα να ήξερα ποιος ηλίθιος έδωσε πτυχίο Ιατρικής σε έναν τύπο που δεν ξέρει απλή μέθοδο των τριών και δεν μπορεί να καταλάβει ότι από τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος, προκύπτει ότι οι ανεμβολίαστοι νεκροί είναι αναλογικά 10 φορές περισσότεροι από τους εμβολιασμένους». Όπερ έδει δείξαι, που λέγαμε στα Μαθηματικά μας!