Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με το τραγούδι που θα «εκπροσωπήσει» την Κύπρο στη Γιουροβίζιον. Γράφουν και διαλαλούν διάφοροι πως προσβάλλει τα ιερά και τα όσια της χριστιανικής μας κοινωνίας, το τραγούδι που λέγεται «El Diablo». Απείλησαν ακόμα και το ΡΙΚ (αυτό βρήκαν να προσάψουν στο… μετριότατο ΡΙΚ) επειδή προσπαθεί, λέει, να αλλοιώσει τη θρησκευτική μας ταυτότητα.

Είναι κάπως υποκριτικό όλο αυτό, από ανθρώπους που δεν έβγαλαν άχνα τόσα χρόνια για τις άλλες εγγλέζικες βλακείες που «εκπροσωπούν» την καημένη Κύπρο στη Γιουροβίζιον. Δεν είχαν να πουν κάτι τόσα χρόνια για τα τραγούδια που προσβάλλουν όντως την παράδοση και την ιστορία της Κύπρου ή για το τσίρκο, τέλος πάντων, που λέγεται «Γιουροβίζιον».

Ξάφνου, μας ενόχλησε ο διάβολος, μάλλον γιατί θα έχουν τύψεις σαν αποβλακωθούν στο χαζοκούτι εκείνο το βράδυ της μεγάλης αυτής γιορτής. Διότι, τόσα χρόνια, κάθονταν αναπαυτικά και σχολίαζαν το ντύσιμο της Φουρέιρα ή τον χορό άλλων ερμηνευτών που «εκπροσωπούσαν» την αποικία στον παρακμιακό διαγωνισμό. Ενόχλησε το «El Diablo», λοιπόν, τους τηλεθεατές. Όλα τα άλλα που προσβάλλουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας, τα χώνεψαν προ πολλού.     

ΑΛ.ΜΙΧ.