Από το 2017 συζητείτο ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής η τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τους εράνους προκειμένου να σταματήσουν τα ρεζιλίκια και οι τσακωμοί στο προαύλιο των ναών για το ποιοι θα λαμβάνουν τις εισφορές που γίνονται στις κηδείες εις μνήμην των αποθανόντων.
 
Μετά, λοιπόν, από τρία χρόνια συζητήσεων τέθηκε χθες ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, του Κινήματος Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών, με σκοπό τη ρύθμιση του θέματος. Τι προβλέπει; Αυτοί που θα αποφασίζουν για τους αποδέκτες των εράνων, δηλαδή, ποιοι θα παίρνουν τις εισφορές από τις κηδείες, θα είναι οι συγγενείς των νεκρών και όχι οι εκκλησιαστικοί Επίτροποι.
 
Προτού τεθεί η πρόταση νόμου σε ψήφιση, ο ΔΗΣΥ ζήτησε αναβολή χωρίς, μάλιστα, να αναφέρει τους λόγους. Παρεμπιπτόντως: Με την πρόταση νόμου διαφωνούν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου καθώς η Εκκλησία θα απολέσει σοβαρά εισοδήματα.  Αυτό που απομένει να δούμε είναι ποια από τα υπόλοιπα κόμματα που δεν υπογράφουν την πρόταση νόμου, θα υποταχθούν τελικά στις απαιτήσεις του Αρχιεπισκόπου.     
 
ΜΧΣ