Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Χωρίς, προφανώς, να γνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας –όλος ο κόσμος το γνωρίζει εκτός ο Κύπριος ΥΠΕΞ– ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι είναι καλύτερα να λύνονται πολιτικά οι οποιεσδήποτε κρίσεις και χαιρέτισε (ουσιαστικά) το παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος των Κούρδων της Συρίας.
 
«Να δούμε πώς τοποθετούνται οι άλλοι εμπλεκόμενοι», δήλωσε χθες, καταδεικνύοντας ότι υπάρχει… μια δυσκολία να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Έμπειρος διπλωμάτης, ο Χριστοδουλίδης όφειλε να γνωρίζει πως η συμφωνία παραχωρεί στην Τουρκία μια υποτιθέμενη «ζώνη ασφαλείας» 32 χιλιομέτρων, η οποία θα επιβληθεί από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Παραχωρείται δε στον Ερντογάν ό,τι ακριβώς ήθελε, δηλαδή τον εκβιασμό προς τις κουρδικές δυνάμεις για να αποχωρήσουν από τις πόλεις και τα χωριά τους. Άρα, χρειάζεται προσοχή σε όσα ψελλίζουμε «εν καιρώ ειρήνης». Δεν είναι όλα όπως τα παρουσιάζουν οι Αμερικάνοι…
 
ΑΛ.ΜΙΧ.