Στην ακύρωση του προσωρινού εντάλματος έκδοσης εναντίον της πρώην Δημάρχου της Ρωσικής πόλης Tula, Alisa Tolkacheva, η οποία κατηγορείται για επιχειρηματικές ατασθαλίες στη Ρωσία και η οποία βρίσκεται στη χώρα μας, προχώρησε τελικά το επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας μέσω έκδοσης προνομιακού εντάλματος Certiorari.
Να αναφέρουμε πως από τον περασμένο Φεβρουάριου το Υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβε από τις Ρωσικές Αρχές το επίσημο αίτημα για έκδοση της Tolkacheva μαζί με τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία απεστάλησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης. Ακολούθως το υπουργείο απέστειλε προς τον πρόεδρο του επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας εξουσιοδότηση για έναρξη έκδοσης της Tolkacheva. Παράλληλα, στις 20 Μαρτίου του 2019 οι δικηγόροι της  Tolkacheva απέστειλαν επιστολή στο Πρωτοκολλητείο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να λάβουν πιστό αντίγραφο του επίδικου εντάλματος, με στόχο την καταχώρηση αίτησης για Certiorari, πράγμα το οποίο πέτυχαν.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Tolkacheva κατηγορείται στη Ρωσία για επιχειρηματικές απάτες εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα της.
 
Πηγή: Insider