Σε μια περίοδο κρίσης όπου οι πολίτες έχουν περιορίσει κατά πολύ τις κινήσεις τους ελέω κορωνοϊού, έχει γίνει χώμα η τιμή του πετρελαίου διεθνώς με αποτέλεσμα η τιμή της βενζίνης στην Κύπρο να έχει πέσει σε αριθμό πρατηρίων κάτω από το €1 το λίτρο.
 
Στα €0,999 διατίθεται η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων σε τρία πρατήρια της επαρχίας Λευκωσίας (Πυργά, Αγλαντζιά, Άγιοι Ομολογητές), ενώ η μέση τιμή παγκύπρια διατίθεται στα €1,133. Σε μία περίπτωση η τιμή διατίθεται προς €1,236, δηλαδή παρατηρείται αύξηση σε σύγκριση με τη φθηνότερη τιμή κατά €0,237 σεντ το λίτρο.
 
Περαιτέρω, η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει μειωθεί μέχρι και €1,099 το λίτρο με τη μέση τιμή να βρίσκεται στα €1,184 και την ακριβότερη τιμή να βρίσκεται στα €1,276 το λίτρο.Πολύ καλή είναι και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το φθηνότερο πρατήριο παγκύπρια να πωλεί στα €0,699, τη μέση τιμή να ανέρχεται στα €0,769 και την ακριβότερη στα €0,899, δηλαδή υπάρχει διακύμανση από το φθηνότερο στο ακριβότερο πρατήριο κατά €0,20 το λίτρο. 
 
Μετά τις συνεχείς μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου, χθες σημειώθηκε μικρή άνοδος στην τιμή του πετρελαίου μπρεντ. Η τιμή του μπρεντ, που έχει χάσει το ήμισυ της αξίας του μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, βρέθηκε χθες στα 26,68 δολάρια το βαρέλι το απόγευμα, αφού βυθίστηκε στα 24,53 δολάρια την Τετάρτη, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2003.
 
Η κατάρρευση στην τιμή οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση λόγω του κορωνοϊού σε μια περίοδο που αυξήθηκε κατά πολύ η προσφορά, με κυρίως τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να προσπαθούν να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά.