Ο Κρίστοφερ Νόλαν σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο στην επική, δραματική ταινία «Dunkirk» για τη μάχη της Δουνκέρκης, το νέο του κινηματογραφικό project, τρία χρόνια μετά το «Interstellar». Μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από τον μάστερ του είδους που έρχεται να μας εντυπωσιάσει.

Η ταινία αναφέρεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην «Επιχείρηση Ντιναμό», μια αποστολή διάσωσης 198.000 Βρετανών και 140.000 Γάλλων και Βέλγων στρατιωτών, οι οποίοι είχαν αποκοπεί από τις μονάδες τους και περικυκλωθεί από τους Ναζί στη βόρεια Γαλλία. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στη θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει.

Το «Dunkirk διαθέτει» εξαιρετικό cast, που το αποτελούν οι Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney και ο ο 22χρονος τραγουδιστής των One Direction, Harry Styles. Η παραγωγή για την νέα ταινία ανήκει στους Cristopher Nolan, Emma Thomas (Interstellar, Inception, The Dark Knight Trilogy), Jake Myers (The Revenant, Interstellar), η φωτογραφία είναι του Hoyte van Hoytema (Interstellar, Spectre, The Fighter), μοντάζ ο Lee Smith (The Dark Knight Trilogy) και τα εφέ του Andrew Jackson (Mad Max: Fury Road). Τα γυρίσματα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία και το Λος Άντζελες, έγιναν με έναν συνδυασμό καμερών IMAX® και φιλμ 65mm.

AVANT PREMIERE
Παρακολουθήστε την avant premiere της ταινίας «Dunkirk» από τον Kiss Fm και τον Active 102,5 &107.4, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 8:30μ.μ., στον κινηματογράφο ΖΗΝΑ ΠΑΛΑΣ. Επισκεφθείτε τις σελίδες του Kiss Fm και του Active Radio Cyprus στο Facebook, κάντε Like τη φωτογραφία του Διαγωνισμού.