Ο Κίσινγκερ και οι συνεργάτες του είναι εγκληματίες πολέμου, ευθύνονται τόσο για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το 1974 όσο και για πολλά άλλα σε διάφορα κράτη.

Το άρθρο αυτό το γράφω με αφορμή την τοποθέτηση του πλανητάρχη, Αμερικανού Προέδρου Μπάϊντεν να ματαιώσει την πραγματοποίηση του αγωγού (Eastmed) υποστηρίζοντας τις τουρκικές θέσεις (ακόμη ένα απαράδεκτο και ύπουλο χαστούκι από τους Αμερικανούς εναντίον των Ελλήνων). 

Παράλληλα διαβάζοντας το βιβλίο του εκλεκτού (διαπρεπούς) δημοσιογράφου και ιστορικού-ερευνητή Αλέξη Παπαχελά «Ένα σκοτεινό Δωμάτιο 1967-1974», ήρθαν στην επιφάνεια και επιβεβαιώθηκαν γεγονότα με αποκαλυπτικές μαρτυρίες και «ντοκουμέντα» για τις δολοπλοκίες του πάλαι-ποτέ υπουργού των εξωτερικών της Αμερικής Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος οργάνωσε και μεθόδευσε την εισβολή των Τούρκων.

Αρκετά ήσαν γνωστά στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα χωρίς όμως αποδείξεις και μαρτυρίες στην επιφάνεια. Για παράδειγμα ήταν γνωστή η φιλοτουρκική πολιτική Κίσινγκερ και ιδιαίτερα οι προσωπικές του σχέσεις με τον Ετζεβίτ. Οι δραστηριότητές του όμως, (τα εγκλήματά του) και οι ευθύνες του για τους θανάτους, τις καταστροφές, τους βιασμούς και τα αναρίθμητα εγκλήματα που διέπραξαν στην Κύπρο τα στρατεύματα εισβολής των Τούρκων, τώρα εγνώστηκαν ότι οφείλονται στη δική του στρατηγική και στη δική του στήριξη της εισβολής. Ιδιαίτερα στον ύπουλο ρόλο του, όσον αφορά την αντίδραση της Ελλάδας και την επιτυχία της τουρκικής εισβολής γιατί μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων καθησύχαζε και αποκοίμιζε τους αφελείς και βλάκες Έλληνες υπεύθυνους της εποχής ότι οι Τούρκοι δεν θα ρίξουν πυροβολισμό.

Ο κ. Παπαχελάς με λεπτομέρειες και με μαρτυρίες μας παρουσιάζει όσα έλαβαν χώρα τότε και όλες τις ραδιουργίες των εντολοδόχων του Κίσινγκερ με επικεφαλής τον Σίσκο.

Βέβαια τα γεγονότα είναι γνωστά και οι βαρβαρότητες των Τούρκων είναι εκεί και συνεχίζονται.

Η όλη προσπάθεια του Κίσινγκερ ήταν να διευκολύνει τους Τούρκους να εισβάλουν στο νησί χωρίς να βρουν αντίσταση και να κάμουν ό,τι έκαμαν. Η ειρωνεία είναι ότι τους διαβεβαίωναν (τους Έλληνες) και τους παραμύθιαζαν ότι οι Τούρκοι δεν θα πυροβολούσαν ενώ (αυτοί το πρώτο που έκαμαν ήταν να βομβαρδίζουν με τα αεροπλάνα τους και οι Ελλαδίτες αξιωματικοί που ήσαν στην Κύπρο να μας λένε ότι κάνουν άσκηση και να μην ανησυχούμε).

Αναλογισθείτε ότι το πυροβολικό που βρισκόταν στην Κερύνεια δεν βγήκε από τα υπόστεγα και τα παράκτια οχυρά που έκτισε ο Διγενής με τη φράση «ο εχθρός στη θάλασσα» ούτε επανδρώθηκαν ούτε εξοπλίσθηκαν. Τα συμπεράσματα είναι δυστυχώς τραγικά. Οι Έλληνες έπεσαν στην παγίδα του Κίσινγκερ. Είναι καιρός να καταλάβουν ότι δεν είμαστε βλάκες. Κρίμα γιατί δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. 

Κύριε Μπάιντεν, περιμέναμε και ελπίζαμε από σας ότι θα ακολουθούσατε μια δίκαιη και αντικειμενική πολιτική.

Οι νεοέλληνες ικανοποιούνται να λένε ότι είναι απόγονοι του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλέξανδρου, να τραγουδούν και να χορεύουν στις εορτές για τα επιτεύγματα των προγόνων τους. Και οι Αμερικάνοι να τους παραμυθιάζουν πως είναι οι καλύτεροι και πιο σταθεροί φίλοι και σύμμαχοί τους αλλά στην πράξη να τους εκμεταλλεύονται και να τους αδικούν. 

Όσον αφορά τον εγκληματία τότε υπουργό των Εξωτερικών της Αμερικής Χένρι Κίσινγκερ και τους εγκληματίες συνεργάτες του, πρεσβευτή Τάσκα και υφυπουργό Εξωτερικών Σίσκο, έχουμε την άποψη ότι τόσο η Ελλάς όσο και η Κύπρος πρέπει να προσφύγουν στο διεθνές δικαστήριο για να τους δικάσουν ως εγκληματίες πολέμου για όσα εγκλήματα διέπραξαν εις βάρος του λαού μας. 

Αν βέβαια το διεθνές δικαστήριο δεν έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των δυνατών και των απατεώνων, έχει την υποχρέωση να μελετήσει τον βίο και την πολιτική του. Εξάλλου ο εγκληματικός του ρόλος δεν περιορίζεται μόνο στα γεγονότα της Κύπρου, είναι ένοχος για εγκλήματα σε άλλες χώρες όπως γράφει ο πρώην διαπρεπής Βρετανός διπλωμάτης και τώρα καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και θεσμών Ουίλιαμ Μάλλινσον στο βιβλίο του «Ο Κίσιντζερ και η εισβολή στην Κύπρο», ο Κίσιντζερ ήταν «ψευτοδιπλωμάτης ταύρος σε υαλοπωλείο και καταχράστηκε τη διπλωματία». Ήταν μισέλληνας, μισούσε τον Μακάριο και τους Ελληνοκύπριους. Δεν έδινε σημασία στα συμφέροντα και τα δίκαια της Κύπρου και επηρέασε τον Κάλαχαν όταν οι Άγγλοι αποφάσισαν να αποσύρουν τις βάσεις τους από την Κύπρο, να μην το κάνουν.

Κι όταν η Τουρκία έκαμε την εισβολή είπε: «Οι στόχοι της διατήρησης της “γενικής ειρήνης” και της δομής της Ατλαντικής συμμαχίας επιτεύχθηκε το 1974.

Η όλη πολιτεία του βαρύνεται με πολλά εγκλήματα σε πολλές χώρες. Ήταν λάτρης του Μέττερνιχ, και έβλεπε τους ανθρώπους σαν πρόβατα. Εξελίχθηκε σε μια αρρωστημένη προσωπικότητα και ξέφυγε από τον Θεό, όπως συμβαίνει με όλες τις αρρωστημένες προσωπικότητες.

Πρόσφατα η υφυπουργός της Αμερικής κ. Βικτόρια Νούλαντ απροκάλυπτα και ωμά επιβεβαίωσε τη θέση του Πλανητάρχη για τον αγωγό «Εastmet», τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία γεγονότα με τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, έφεραν την κατασκευή του να θεωρείται άμεσης ανάγκης και επιβεβλημένη. Δυστυχώς και πάλι υποστηρίζουν τις θέσεις της Τουρκίας. 

Η Αμερική κήρυξε οικονομικό πόλεμο εναντίον της Μόσχας, αλλά το βάρος το επωμίζεται η Ευρώπη. Η Αμερική αντιθέτως έχει κέρδος. Μέχρι που χωρίς ντροπή ζήτησαν από τη φτωχή μας Κύπρο να στείλει τον οπλισμό της στους Ουκρανούς. Ας διώξουν τα στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους από την Κύπρο, και να τους δώσουμε τα όπλα. Ασφαλώς κάποιος άλλος θα έχει τη νοοτροπία του Κίσινγκερ, όμως οι Έλληνες δεν θα συνεχίσουν να κοιμούνται.

*Τέως Πρόεδρος Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 -1959