Ανακατατάξεις τμημάτων σημειώνονται στο Αρχηγείο Αστυνομίας για καλύτερη αποδοτικότητα και συντονισμό. Με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας δημιουργείται Υποδιεύθυνση στην οποία υπάγεται το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Σήμερα, υπάρχει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ασχολείται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Τώρα, με την απόφαση του Αρχηγού Στέλιου Παπαθεοδώρου, δημιουργείται Υποδιεύθυνση στην οποία θα υπαχθούν εκτός από το πιο πάνω Γραφείο και το Γραφείο Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (απομιμήσεις, κλοπές έργων κ.ά.), το Γραφείο καταπολέμησης του παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου και το Γραφείο που ασχολείτο με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ιδιαίτερα για τους στημένους αγώνες, η μεταφορά του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας αναμένεται ότι θα δώσει άλλη ώθηση στη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, αφού τώρα έχουν στη διάθεσή τους και το όπλο που λέγεται παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Μέχρι σήμερα, παρόλο που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία σωρεία κόκκινων φακέλων, εντούτοις, καμιά υπόθεση δεν έχει γίνει κατορθωτό να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 26χρονος πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος

Μόλις τεχνικά είναι έτοιμη, η Αστυνομία θα μπορεί να εξασφαλίζει ειδικό διάταγμα όπου εκεί που υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες ότι ένας αγώνας είναι στημένος να μπορούν να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα υπόπτων προσώπων. 

Στο μεταξύ, πρωτοφανείς αριθμούς καταγράφουν οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που διερεύνησε μέχρι σήμερα το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού σύμφωνα με τον υπεύθυνό του, Ανδρέα Αναστασιάδη, μέχρι χθες εξετάστηκαν 186 υποθέσεις σε σύγκριση με 161 πέρσι. Ο κ. Αναστασιάδης απέδωσε την αύξηση και στο γενικό lockdown τον περασμένο Μάρτιο – Απρίλιο, όπου πολλοί που κλείστηκαν στο σπίτι βρίσκονταν πολλές ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή με αποτέλεσμα να καταπιαστούν με την παιδική πορνογραφία. 

Επίσης φέτος υπάρχουν αυξημένες καταγγελίες για άσκηση μπούλινγκ από ανήλικους προς άλλους ανήλικους και αφορούν κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου εκβιασμούς.