Χειρουργικός θάλαμος, ορθοπεδικός, γυναικολογικός και η ΜΕΘ, μπαίνουν από σήμερα στη «μάχη» για την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Πάφου, δύο μήνες μετά το πρωτοφανές χτύπημα που δέχθηκε το νοσηλευτήριο λόγω κορωνοιού και ασθενούς «μηδέν».
 
Η επαναλειτουργία από σήμερα των κλινικών αυτών, αποτελεί το πρώτο στάδιο για την οριστική επιστροφή στην ομαλότητα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί από Δευτέρας με την επαναλειτουργία και των τελευταίων κλινικών που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας, δηλαδή της καρδιολογικής και της παιδιατρικής.
 
Οι κρίσιμες αυτές, όπως χαρακτηρίζονταν από τους αρμόδιους, κινήσεις για την επιστροφή του Νοσοκομείου Πάφου στην κανονικότητα κερδήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την ομαλή επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και την δραστική ελάττωση της διασποράς του ιού σε τμήματα του και προσωπικό. Πλέον, οι αρμόδιοι στοχεύουν στο να κερδηθεί και ο πόλεμος στην ολότητα του, γεγονός που θα επιτρέψει την άνευ πισωγυρισμάτων ομαλοποίηση της κατάστασης στο χώρο της δημόσιας υγείας στην επαρχία Πάφου.
 
Ήδη, στα πλαίσια αυτά οι αρμόδιοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες διαδοχικές επισκέψεις στο Νοσοκομείο Πάφου και επιθεώρησαν τις προεργασίες για την επαναλειτουργία όλων των κλινικών. 
 
Η άνευ προβλημάτων επαναφορά όλων των κλινικών σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας θεωρείται ως το τελικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ομαλότητας στον δημόσιο τομέα της υγείας στην Πάφο, αφού η μετάδοση του ιού στην κοινότητα έχει πλέον περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό και οι επιπτώσεις στο Νοσοκομείο Πάφου έχουν πια ελαχιστοποιηθεί, ενώ παράλληλα οι ειδικές μονάδες αντιμετώπισης της πανδημίας που δημιουργήθηκαν στο νοσηλευτήριο ανταποκρίνονται πλέον στον απόλυτο βαθμό.