Σε διαθεσιμότητα από τον ΟΚΥΠΥ έχει τεθεί ο 33χρονος οδηγός ασθενοφόρου, που εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να οδηγεί το ιδιωτικό του όχημα υπό την επήρεια ναρκωτικών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός παραδέχθηκε ότι είχε κάνει νωρίτερα χρήση κάνναβης και κοκαΐνης, ενώ βρισκόταν στην εργασία του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Πάμπος Χαριλάου, μιλώντας  στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο οδηγός ασθενοφόρου θα παραμείνει μακριά από τα καθήκοντα του μέχρι την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών. 

«Eάν με το πέρας των ερευνών κατηγορηθεί, τότε η αρμόδια Αρχή και πάλι δύναται να διατάξει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χαριλάου.

Τόνισε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και υπογράμμισε ότι «ως Οργανισμός θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν θα δείξουμε ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και θα συνεργαστούμε πλήρως με την Αστυνομία για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων».

Σημείωσε ακόμη ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα απασχολήσει ευρύτερα τον ΟΚΥΠΥ, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι ενίσχυσης της ασφάλειας των ασθενών και του προσωπικού του Οργανισμού.

“Εξήγησε ότι ως Οργανισμός δεν νομιμοποιείται να διενεργεί νάρκοτεστ στους υπαλλήλους, όπως και κανένας άλλος Οργανισμός. «Έχω την εντύπωση ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και είναι θέμα που πιθανόν να απασχολήσει την πολιτεία, για εμάς είναι σοβαρό», ανέφεερ χαρακτηριστικά

Ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ υπέδειξε ότι ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να εντοπιστούν τρόποι πρόληψης τέτοιων δυσάρεστων φαινομένων.