Εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο στο πλαίσιο της γενικευμένης έρευνας για τα οικονομικά δεδομένα στη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έδωσε σήμερα Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα και τον πατέρα του, ο οποίος, αν και έχει ήδη αποβιώσει εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού.

H δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών  λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια  θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κιβωτός»: Τι απαντά στο τσουνάμι καταγγελιών ο πατέρας Αντώνιος

Παρ΄όλα αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα από παράγοντες της Αρχής για το Ξέπλυμα η έρευνα της για τα οικονομικά της εν λόγω δομής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο και ανάλογα με τα ευρήματα θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Επιπλέον δεσμεύονται θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Κομπόδεμα με… πολλά μηδενικά

Στον προσωπικό τους λογαριασμό εντοπίστηκαν 130.000 ευρώ, που θα πρέπει οι ίδιοι να αποδείξουν από ποια πηγή προέρχονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας που ήταν στο όνομά της και του πατέρα Αντωνίου.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι οικονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται και για τα οικονομικά στοιχεία υπόλοιπων δομών της ΜΚΟ στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

Νέα καταγγελία για εξαπάτηση ηλικιωμένου μετά τη δωρεά ακινήτου

Στο φως ήρθε μια ακόμα καταγγελία από έναν 79χρονο ο οποίος δηλώνει πως εξαπατήθηκε από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα μετά από δωρεά που έκανε.

Όπως είπε ο 79χρονος άνδρας, «εξαπατήθηκε» από τον π. Αντώνιο, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια και τον γνώρισε να μεταφέρει σακιά με τρόφιμα, ενώ τελευταία – όπως λέει – τον είδε να διάγει διαφορετικό βίο.

Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε όταν είδε την δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», χώρο τον οποίο γνώριζε πριν από την μεταμόρφωση του, που όπως του είπε ο πατέρας Αντώνιος έγινε από δωρεά μιας οικογένειας επιχειρηματιών.

Ο κ. Αποστόλου, ανέφερε πως ο όροφος που δώρισε ήταν εμβαδού 2.742 τετραγωνικών μέτρων και πως σκόπευε εάν όλα είχαν καλώς, να αφήσει και το υπόλοιπο κτήριο στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισαν δύο πράγματα και θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ανέφερε πως όταν πήγαν με την παπαδιά στο συμβολαιογραφείο για την μεταβίβαση του ακινήτου, «υπήρχε όρος που ανέφερε πως για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι στην παπαδιά, σε μια διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

philenews / in.gr