Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μίχλη παρουσιάζει η γκαλερί Γκλόρια, με έργα από τη συλλογή της λευκωσιάτικης γκαλερί και από άλλες εκθέσεις του καλλιτέχνη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 19:30.  
 
Ο ζωγράφος απεβίωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία 65 ετών. 
 
Ο Δημήτρης Μίχλης (1954-2019) γεννήθηκε στην Άχνα της επαρχίας Αμμοχώστου. Σπούδασε στο Saint Martin´s School of Art του Λονδίνου (Β.Α. και Μ.Α.) με καθηγητές γνωστούς ζωγράφους όπως ο Πολωνός Joseph Herman. Μετά τις σπουδές του ήρθε στην Κύπρο και δούλεψε στο «Εργαστήρι Τέχνης» στη Λεμεσό, μαζί με τον αδελφό του Πάμπο Μίχλη και άλλους καλλιτέχνες. Το 1986, μαζί με τον Garth Frost, δημιούργησαν το θέατρο σκιών «Το πηδηχτό λεμόνι». Παρουσίασε το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το υπόλοιπο της ζωής του, μέχρι το 2019, έζησε στην Τόχνη.
Ο ίδιος έχει πει για το έργο του: «Η δημιουργικότητα είναι μια προσωπική λειτουργία.  Εργάζομαι καθημερινώς χωρίς να περιμένω να εμπνευστώ πριν αρχίσω. Δουλεύοντας, προσπαθώ να ανοίξω τον δημιουργικό χώρο του χαρακτήρα μου, που πιστεύω ότι βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Όταν ο χώρος αυτός ανοίξει, τότε γεννιέται ή αρχίζει να γεννιέται ένα έργο τέχνης. Έτσι, η καταπιεσμένη ενέργειά του ελευθερώνεται και το ηθικό μου δυναμώνει. Θέματά μου είναι οτιδήποτε μου αρέσει να το βλέπω, και ζωγραφίζοντας προσπαθώ να το αισθανθώ. Όταν αυτό που βλέπω και αυτό που νιώθω αποτυπωθούν λογικά και εικαστικά στην επιφάνεια, τότε έχω μπροστά μου μια δουλειά που μου αρέσει να τη βλέπω».
* Λευκωσία, Γκαλερί Γκλόρια, 26 Ιουνίου – 15 Ιουλίου, Δευτέρα – Παρασκευή 18:00-20:00 και Σάββατο 10:30–13:00. Τηλ. 22 762605.