Το πήρε πάνω του και έβαλε οριστικά τελεία στο κεφάλαιο διαγραφής του Νίκου Χριστοδουλίδη από μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο πρόεδρος του κόμματος. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μία ανοικτή προς όλους συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση των θεμάτων που βρίσκονταν στην ατζέντα, απάντησε και στα σενάρια που ήθελαν το κομματικό όργανο του ΔΗΣΥ να συζητά θέμα διαγραφής του τέως ΥΠΕΞ και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. «Δεν είμαστε κόμμα διαγραφών. Το παίρνω πάνω μου. Ο καθένας κανονίζει την πορεία του και έχει να λογοδοτήσει στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού», ανέφερε, προσθέτοντας πως το κόμμα έχει τον δικό του υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές και δεν ασχολείται με άλλες υποψηφιότητες.

Τα σενάρια ήθελαν να μπαίνει θέμα διαγραφής και άλλων μελών του κόμματος που τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη και πιο συγκεκριμένα του τέως βουλευτή Πάφου Κώστα Κωνσταντίνου, της δημοτικού συμβούλου Λεμεσού Μαρίνας Χατζημανώλη και άλλων δύο ακόμα.

Με αποκλειστική δήλωση του στον «Φ» πριν τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «δεν τίθεται θέμα διαγραφής κάποιου που έχει ήδη αποχωρήσει και με τις ενέργειές του έχει θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος». Μια δήλωση με την οποία ουσιαστικά έλεγε πως δεν θα ετίθετο θέμα στη συνεδρία που θα ακολουθούσε. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου τέθηκε από ορισμένα μέλη ζήτημα διαγραφής του τέως υπουργού Εξωτερικών. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο φαίνεται να επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. 

Σε ανακοίνωση που ακολούθησε της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΠΟΕΔ, αναφέρεται ότι έγινε ανασκόπηση τόσο της ευρύτερης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης όσο και της πορείας προς τις προεδρικές εκλογές.  Όπως αναφέρεται, το Πολιτικό Γραφείο σημειώνει τις σημαντικές προκλήσεις που έχουν προκύψει για τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Επισημαίνει τον υπαρκτό κίνδυνο η επιθετική και αναθεωρητική στάση της Ρωσίας να ενθαρρύνει νέες, ανάλογες κινήσεις από την Τουρκία. Η τουρκική ηγεσία σήμερα κλιμακώνει τις απαράδεκτες απειλές της αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, παρεμποδίζει κάθε προοπτική επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος και, με τη γενικότερη στάση της, υπονομεύει την ασφάλεια και συνοχή της Ευρώπης. Έντονες είναι και οι προκλήσεις στο μέτωπο τη οικονομίας. Τόσο η πανδημία, όσο και η ρωσική εισβολή έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες και έχουν προκαλέσει έντονο πληθωριστικό σοκ το οποίο δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη χώρα μας. Η προοπτική επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ορατή και επιβάλλει ορθή και συνετή διαχείριση προκειμένου να διατηρηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της κυπριακής οικονομίας». 

Προστίθεται πως, μπροστά σε αυτό το σκηνικό, μόνο η διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, με την εκλογή του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Προεδρία, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι απειλές θα αντιμετωπιστούν και οι ευκαιρίες θα αξιοποιηθούν, παρέχοντας στους συμπολίτες μας ασφαλή και ομαλή διέξοδο. 

«Μέσα από το πρόσφατο Πολιτικο-Ιδεολογικό Συνέδριο, Δημοκρατικός Συναγερμός και Αβέρωφ Νεοφύτου έχουν ετοιμάσει και παρουσιάσει την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για την Κύπρο της Επόμενης Μέρας», αναφέρει. 

Προστίθεται ακόμα πως η πρόταση αυτή αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη της επιτυχημένης διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

«Που περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, με έμφαση στις στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνεις», προσθέτοντας και τονίζοντας την πρόταση για «μια ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική, με δυτικό προσανατολισμό» και «για άμεση υποβολή αίτησης ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ».