Πέραν των 50.000 νοικοκυριών, που περιλαμβάνουν περισσότερους από 120.000 περίπου άντρες, γυναίκες και παιδιά, θα επωφεληθούν από την πρόταση για κοινωνική μεταρρύθμιση του υποψηφίου Προέδρου, Αβέρωφ Νεοφύτο, σύμφωνα με δήλωση της Τζώρτζιας Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Εκπροσώπου Τύπου του Κεντρικού Εκλογικού Επιτελείου του.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι η κ. Παναγιώτου πρόσθεσε πως στις περιπτώσεις που το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού είναι κάτω από το χρηματικό όριο του κινδύνου φτώχειας, τότε το κράτος θα καλύπτει τη διαφορά, ώστε να διασφαλίζουμε την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των Κυπρίων.

Κρατώντας την οικονομία δυνατή, συνέχισε, δημιουργήσαμε το απόθεμα και τις δυνατότητες ώστε να εφαρμόσουμε πολιτικές που στηρίζουν τον κάθε πολίτη και όλες τις οικογένειες, χωρίς σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύουμε τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε, μπορεί, και με την ψήφο του λαού, θα διατηρήσει τη γερή οικονομία και θα στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια απαμβλύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες «όχι με λόγια, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις, στην πράξη».