Γυρίζουν σελίδα, μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών, Νίκος Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο πολιτικό γραφείο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Όπως σημείωσαν και οι δύο, παρά τα όσα διαμείφθησαν κατά την προεκλογική περίοδο, τους ενώνουν κοινές προσεγγίσεις σε θέματα οικονομίας και εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα 

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για μια εποικοδομητική συζήτηση, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, να παρουσιάζει στον Αβέρωφ Νεοφύτου τους σχεδιασμούς του για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί και εκείνο που ενδιαφέρει είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων. 

Από την πλευρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, τόνισε πως είναι ο νέος τιμονιέρης και όταν λαμβάνει σωστές αποφάσεις, ο ΔΗΣΥ θα βάζει πλάτες για το καλό της χώρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απευθυνόμενος στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι μπορεί να στηρίζεται στον ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας πως η χώρα δεν θα μείνει χωρίς κρατικό προϋπολογισμό. 

Εξάλλου, κάλεσε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο να προχωρήσει για ακόμα πιο δυνατή Κύπρο, τονίζοντας πως θα έχει τη στήριξη του ΔΗΣΥ για τις οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις. 

Πρόσθετα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαίωσε το αίτημα Χριστοδουλίδη για συμμετοχή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημειώνοντας πως για τον ΔΗΣΥ, το ΕΛΚ είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή του οικογένεια. «Αν εσείς το επιθυμείτε να είστε σε αυτή την οικογένεια που πάντα στήριζε τους αγώνες, εμείς ως ιδρυτικό μέλος δεν θα έχουμε ένσταση. Προχθές με δική μου πρωτοβουλία μίλησα με τον κ. Βέμπερ και του είπα πως παράλληλα με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ να βρει τον τρόπο και για τη δική σου συμμετοχή» είπε.

 

 

 

Συμμετοχή ΔΗΣΥ αν συσταθεί ομάδα Κυπριακού

Στις δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου έσπευσε να υποδείξει πως ο αγώνας για μια επανενωμένη Κύπρο είναι κοινός, ενώ ανέφερε πως αν ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρήσει σε σύσταση ομάδας Κυπριακού, θα συμμετάσχει. Πρόσθετα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα γίνουν κινήσεις για τον διορισμό Υπουργικού Συμβουλίου που θα ενοχλήσουν τον ΔΗΣΥ. 

Καταλήγοντας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επανέλαβε πως εαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης μείνει προσανατολισμένος στα μεγάλα, ο ΔΗΣΥ θα βάλει πλάτες για το καλό του τόπου, ενώ ευχήθηκε να μη χρειαστεί το κόμμα του να είναι εποικοδομητική αντιπολίτευση.