Mελέτη προωθεί η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για την μετατροπή του παλαιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας Αμαργέτης σε Κέντρο Ιστορικών Μελετών και Ερευνών υπό την επωνυμία « Απόλλωνας Μελάνθιος».

Σε χαιρετισμό της στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αμαργέτης η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, τόνισε ότι το έργο θα ενταχθεί στις προτάσεις της για τους επόμενους κρατικούς προϋπολογισμούς. Ανέφερε επίσης ότι θα προωθηθεί στην κοινότητα και η δεύτερη φάση ανάπλασης δρόμων του πυρήνα της κοινότητας κόστους 345.000 ευρώ. 

«Βρίσκονται επίσης στο στάδιο αδειοδοτήσεων  έργα ανάπλασης προσόψεων οικοδομών του πυρήνα και εξωραϊσμού της παλιάς βρύσης», πρόσθεσε η Έπαρχος Πάφου. « Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της κοινότητας είναι θετικές λόγω των έργων που προγραμματίζονται αλλά και λόγω της χωροθέτησης της κοινότητας. 

 
Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και το Υπουργείο Εσωτερικών με τη συνεργασία των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχεδιάζουν και εκτελούν σημαντικά έργα για την αγροτική ανάπτυξη τόσο με κρατικούς πόρους όσο και με συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιφέρειας». 
Η εκδήλωση της Αμαργέτης περιλάμβανε την παρουσίαση πατροπαράδοτων τρόπων παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων, όπως απόσταξη ζιβανίας, λειτουργία ελιόμυλου, παρασκευή ππαλουζέ, χαλουμιών και άλλων.