Την Κυριακή, Παλαιστίνιοι και Κύπριοι πολίτες διαδήλωσαν εναντίον των ισραηλινών επιδρομών στη Γάζα και αλλού. Εκατοντάδες ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξαν, ως συνήθως, πλησίον της πρεσβείας του Ισραήλ, παρά τη λεωφόρο Προδρόμου.

Δεν υπήρξαν φοβερά επεισόδια, ωστόσο, όπως πάντα, δημιουργήθηκε δυσφορία στη γειτονιά. Με το δίκαιο τους, οι άνθρωποι που έχτισαν τις ζωές τους εδώ, πολύ πριν την πρεσβεία, αισθάνονται ότι εκτελούν χρέη «ασπίδας» για το κτήριο της διπλωματικής αποστολής του Ισραήλ. Κατά τύχη είναι ακόμα όρθια τα σπίτια της γειτονιάς, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν και πιο σκληρά γεγονότα, με αποκορύφωμα τη θανατηφόρα έκρηξη στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή το 1988.

Όποτε δε υπάρξει διαδήλωση, η διακίνηση των κατοίκων γίνεται ολόκληρος άθλος, προσωρινά κλείνουν όλοι οι δρόμοι, με κάγκελα και συρματοπλέγματα για ώρες και πρέπει να δίνεις διαπιστευτήρια στον αστυνομικό της γειτονιάς, για να πας σπίτι σου. Κι η Αστυνομία, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ, φαίνεται να «βολεύεται» κρατώντας τους όποιους διαδηλωτές σε απόσταση και μπροστά από τις αυλές των σπιτιών. Θέλει, λοιπόν, πολύ νου για να γίνει κατανοητό πως πρέπει να φύγει από το κέντρο της Λευκωσίας η πρεσβεία του Ισραήλ, που όποτε θυμηθεί βομβαρδίζει τους Παλαιστίνιους;     ΑΛ.ΜΙΧ.