Με μια έκθεση υπό τον τίτλο «Staging Worlds: Cypriot Scenographers in Retrospect» τιμά την προσφορά των διακεκριμένων καλλιτεχνών του θεάτρου Στέφανου Αθηαινίτη, Άντη Παρτζίλη και Νίκου Κουρούσιη το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου (CYCSTAT).

Οι τρεις πρωτοπόροι σκηνογράφοι, με σημαντικές συνεργασίες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, άφησαν το στίγμα τους και συνέβαλαν καταλυτικά στην εξέλιξη και ανάπτυξη της τέχνης της σκηνογραφίας στην Κύπρο.

Το σκηνικό του Νίκου Κουρούσση από την παραγωγή της ΕΘΑΛ «Σφαγείο», 2010.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων σχέδια, μακέτες, σκηνικά αντικείμενα και μάσκες από εμβληματικές παραγωγές του ΘΟΚ αλλά και άλλων θεατρικών φορέων, καθώς και υλικό από συνεντεύξεις που πήρε ο Εδουάρδος Γεωργίου.

Υπό την επιμέλεια των έμπειρων σκηνογράφων Έλενας Κατσούρη και Εδουάρδου Γεωργίου, η έκθεση υλοποιείται με την στήριξη του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

  • Λευκωσία, Film Etc. Creative Space (Κυριάκου Μάτση 10, Έγκωη). Εγκαίνια: Τρίτη 19 Μαρτίου, 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 29 Μαρτίου (Τρίτη – Κυριακή 10π.μ.- 1μ.μ. & 5-8μ.μ.)
Το σκηνικό του Στέφανου Αθηαινίτη από την παραγωγή του ΘΟΚ «Αγροίκοι» (2006).