Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε τη νύχτα της Πέμπτης 9 προς Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 1989, μετά από 28 χρόνια.

Με την ευκαιρία της επετείου των 34 χρόνων από την Πτώση και στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια του καλλιτέχνη, ο Ανδρέας Καραγιάν παρουσιάζει φωτογραφική έκθεση- ντοκουμέντο από τις 9 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, στο οίκημα του ΕΚΑΤΕ στη Λευκωσία.

Ο Ανδρέας Καραγιάν έζησε στο Βερολίνο από το 1989 έως το 1995. Πραγματοποίησε δυο σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Galerie Am Savignyplatz το 1992 και το 1995 την έκθεση «Καβάφης». Στο ενεργητικό του έχει και τρεις εκθέσεις φωτογραφίας στην Κύπρο.

Την έκθεση με τίτλο «Ich war auch da- Ήμουν κι εγώ εκεί» επιμελούνται η Γιώργα Σολομώντος και η Αθηνά Αντωνιάδου κι έχει δυο άξονες:

Α) Πορτρέτα: Διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες από το κινηματογραφικό Φεστιβάλ  Βερολίνου (Berlinale)

Β) Ich bin ein Berliner: Περιλαμβάνει σκηνές από την Πτώση του Τείχους, την επανένωση των Γερμανίων και την καθημερινή ζωή, όπως και από το Christopher Street Day.

Στα εγκαίνια, ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου Κώστας Χαραλάμπους θα μιλήσει για το φωτογραφικό έργο του καλλιτέχνη.   

  • Λευκωσία, οίκημα ΕΚΑΤΕ (22466426). Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, 7μ.μ. Διάρκεια: Μέχρι 16 Νοεμβρίου (Δευτέρα- Πέμπτη 4-7μ.μ., Παρασκευή- Σάββατο 3-6μ.μ.)