Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Χάνα Μπόικο με τίτλο «Milky Way» φιλοξενεί από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το Κέντρο Φωτογραφίας 6×6, στη Λεμεσό.

H Χάνα Μπόικο είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος, ποιήτρια και περφόρμερ από τη Μόσχα. Με την Κύπρο διατηρεί μια καρμική σχέση. Αποστολή της θεωρεί τη μετάδοση σημαντικών μηνυμάτων, ενώ δημιουργεί «χώρους – κάτοπτρα» μέσα από την εξάσκηση της τέχνης της. Κάπως έτσι αναζητά την ομορφιά του σύμπαντος, όπως αυτή εκφράζεται μέσα κι έξω από τον άνθρωπο.   

«Between life and death» ©Hannah Boiko

«Η ανθρώπινη ύπαρξη αποτελεί ένα ξεχωριστό μικρόκοσμο στο σύμπαν» αναφέρει η φωτογράφος. «Όλες μαζί οι ψυχές μας δημιουργούν ένα πανέμορφο μοτίβο. Ό,τι μας διαπερνά, δεν μας ανήκει απαραίτητα. Όταν με τόλμη αναλαμβάνουμε ρίσκα, βουτώντας σ’ ένα άγνωστο βυθό, εξερευνώντας νέα πεδία και ακολουθώντας την καρδιά, αυτό μας οδηγεί εκεί που είναι γραφτό να βρεθούμε».

Η φωτογραφία για την Μπόικο είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί για να μιλάει στον έξω κόσμο, για εκείνες τις σημαντικές διαδικασίες που αποτελούν τη ζωή μας. Η φωτογραφία την ενθαρρύνει να θέτει υπαρξιακά ερωτήματα και ν’ αναζητεί τις δικές της απαντήσεις. Ένα είδος τέχνης μέσα από το οποίο εκφράζει τα συναισθήματά της, αλλά κι ένας τρόπος να εκθέτει σε κοινή θέα τις σκέψεις τις δικές της και των άλλων. Μια συλλογική συνείδηση όπου αποθηκεύεται ολόκληρη η αλήθεια της. Η εμπειρία αυτή της θυμίζει τον γαλαξία – the Milky Way.

«Electric feel» ©Hannah Boiko
  • Λεμεσός, Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 (25354810). Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 7μ.μ. Διάρκεια: έως 24 Νοεμβρίου