Την πρώτη τους συναυλία στην Κύπρο με τίτλο «Chemins D’ Amour» (Μονοπάτια Αγάπης) πραγματοποιούν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η νεαρή σοπράνο Ελένη Χαραλάμπους και ο ταλαντούχος πιανίστας Χρήστος Φούντος.

Οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε ρομαντικά μονοπάτια, σε μια εποχή που ο έρωτας έχει απομυθοποιηθεί, οι ανθρώπινες σχέσεις διακυβεύονται και τα συναισθήματα πλέον δύσκολα εκφράζονται.

«Αχ, χαρούμενες μέρες, λαμπρές χαρές που πετάξαν μακριά – και προχωρώ, δίχως να βρίσκω ίχνη τους στην καρδιά μου. Μονοπάτια μου ερωτικά, σας ψάχνω παντοτινά». Αυτά λένε οι στίχοι του Γάλλου δραματουργού και σεναριογράφου Ζαν Ανούιγ μελοποιημένα σε μια νοσταλγική μελωδία του αγαπημένου συνθέτη Φράνσις Πουλάνκ.

Οι στίχοι συνεχίζουν, «Μονοπάτια της αγάπης μου, ακόμα σας ψάχνω; χαμένα μονοπάτια, δεν υπάρχετε πια. Μονοπάτια απελπισίας, μονοπάτια μνήμης, μονοπάτια της πρώτης ημέρας, θεϊκά μονοπάτια αγάπης.»

Μια βραδιά με μελωδίες των Πούτσίνι, Πουλάνκ, Ραχμάνινοφ, σε μονοπάτια ρομαντισμού, έρωτα, πίστης και ελπίδας. «Ας βρούμε μαζί εκείνες τις λαμπερές χαρές που πέταξαν μακριά και να τις επιστρέψουμε στις καρδιές μας» σημειώνουν οι διοργανωτές.

  • Λευκωσία, Αίθουσα Καστελιώτισσα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, 8.30μ.μ. SoldOut Tickets (δωρεάν είσοδος)

Χαραλάμπους και Φούντος πρόκειται να λάβουν μέρος το φθινόπωρο και στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, ως μέρος του προγράμματος «UNDER 30», με διαφοροποιημένο πρόγραμμα το οποίο θα συμπεριλαμβάνει κομμάτια από όλο τον κόσμο σε 9 γλώσσες.