Τη νέα του δουλειά με τίτλο «Πρωταρχική Νήσος» παρουσιάζει ο Νίκος Πετούσης από την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, στη Λάρνακα.

Μία σειρά γλυπτών εμπνευσμένα από την νήσο που αναδύθηκε μέσα από τις τιτανικές δυνάμεις, που έχουν σχέση με την κίνηση του φλοιού της γης στα βάθη του ωκεανού της αρχέγονης θάλασσας της Τιτιήδος.Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 επικαθήμενα και επιτοίχια γλυπτά με επίπεδα, γραμμές, σχήματα και φόρμες, απο ασβεστόλιθος, πουροπετρα, και αργιλικά πετρώματα.

Η τέλεια επεξεργασμένη φόρμα των έργων του σε επαναλαμβανόμενα σχήματα έχει τη ζεστασιά του φυσικού τοπίου αλλά και το στοιχείο της αιωνιότητας , στοιχείο που χαρακτηρίζει το έργο τέχνης. 

«Ασβεστόλιθος,  πυρόλιθος, λευκά και κίτρινα πετρώματα της Κυπριακής Γης, υλικά οικοδομής αστικών και αγροτικών σπιτιών δίδουν το υλικό για να φτιάξω τα γλυπτά αυτά που έχουν σαν στοιχείο τη πάλη του ουρανού, της γης και της θάλασσας ενάντια στον φθοροποιό χρόνο» αναφέρει ο ίδιος για τη δουλειά του. «Μια σειρά γλυπτών που κυριαρχούν τα γεωμετρικά σχήματα τρίγωνο,  τετράγωνο, ρόμβοι, επίπεδα και γραμμές που πλέκονται μεταξύ τους οδηγούν την φόρμα σε μια αρμονική ανοδική πορεία».

Ο Νίκος Πετούσης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1961. Τέλειωσε την Τεχνική Σχολή. Έζησε στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια όπου ασχολήθηκε με το σχέδιο και κατασκευή καλλιτεχνικού κοσμήματος. Με τη γλυπτική ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια.

Την  πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «Λιθοδομές» παρουσίασε στην  γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα το 2022 κι έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

  • Λάρνακα, γκαλερί Κυπριακή Γωνιά (24621109). Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Μαρτίου, 7μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 23 Μαρτίου (Δευτέρα – Παρασκευή 10π.μ.-1μ.μ. & 4.30μ.μ.- 7μ.μ.)