Σε σοβαρές καταγγελίες κατά λειτουργών των δημόσιων νοσηλευτηρίων προχώρησε επίσημα με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, η οποία μάλιστα θέτει Κυβέρνηση και ΟΚΥπΥ προ των ευθυνών τους, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή και μερικές μόνο μέρες πριν την έναρξη της δεύτερης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας, αντί να προσελκύουν ασθενείς, τους σπρώχνουν προς τον ιδιωτικό τομέα με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για τη βιώσιμότητα των κρατικών νοσοκομείων σε περιβάλλον ΓεΣΥ.

«Λυπούμαστε που για μιαν ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με το θέμα της απρεπούς συμπεριφοράς και μη ικανοποιητικής εξυπηρέτησης των ασθενών από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Δυστυχώς, για πολλοστή φορά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και καταγγελιών οι οποίες αφορούν απρεπή συμπεριφορά και μη εξυπηρέτηση των ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια» αναφέρει στην επιστολή της η ΟΣΑΚ και όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών Μάριος Κουλούμας, «οι καταγγελίες αυτές είναι και επώνυμες και ανώνυμες και αφορούν διαφορετικούς επαγγελματίες υγείας σε διαφορετικά νοσηλευτήρια». 

Υπάρχει, είπε ο κ. Κουλούμας, «καταγγελία για μη εξυπηρέτηση ασθενούς από κρατικό φαρμακείο ή για λειτουργούς υγείας οι οποίοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται όταν ερωτηθούν από ασθενείς για συγκεκριμένα ζητήματα και παραμένει φυσικά και το τεράστιο πρόβλημα που εδώ και καιρό εμείς επισημαίνουμε και αφορά τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην επικοινωνία τους με τα νοσοκομεία. Κανένας δεν απαντά τα τηλέφωνα, οι ασθενείς προσπαθούν να διευθετήσουν τα ραντεβού τους αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση». 

Η κατάσταση, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, «χειροτερεύει και οι ασθενείς βιώνουν μια τραυματική εμπειρία, ιδιαίτερα σε μια εποχή κατά την οποία τα δημόσια νοσηλευτήρια θα έπρεπε να αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας». Αντ’ αυτού, υποστήριξε, «η εικόνα που σχηματίζεται και η οποία πηγάζει από ενέργειες μερίδας λειτουργών είναι επιεικώς απογοητευτική και απαξιωτική για τα δημόσια νοσηλευτήρια». 

Στην επιστολή της η ΟΣΑΚ τονίζει ότι «απευθύνει για τελευταία φορά έκκληση όπως ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την όλη κατάσταση και θα επιλύσουν το σοβαρότατο πρόβλημα της συμπεριφοράς και της σωστής εξυπηρέτησης των ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια». 

Καταλήγοντας, μάλιστα, στρέφει τα πυρά της κατά του ΟΚΥπΥ τον οποίο καλεί «να αναλάβει τις ευθύνες του και να βελτιώσει άμεσα τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, όπως και να επιβάλει μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται για να υπάρξει σεβασμός και εφαρμογή των αποφάσεων της διοίκησης».