Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγούνται εκ νέου οι δυο ύποπτοι Ρώσοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος.

Το διάταγμα προσωποκράτησης των δύο λήγει σήμερα, ωστόσο λόγω του ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εξετάσεις και έρευνες από πλευράς των ανακριτών του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού, οι ύποπτοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, για αίτημα ανανέωσης της κράτησής τους.

Υπό το μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν τεθεί οι ισχυρισμοί των δύο Ρώσων ηλικίας 41 και 34 ετών αντίστοιχα. Από τη μια ο 41χρονος συνιδιοκτήτης της γκαλερί στη Λεμεσό επιμένει ότι πρόκειται για νόμιμα χρήματα και έσοδα από τις επιχειρήσεις του, ενώ ο 34χρονος υπάλληλος και φίλος του, φέρεται να άλλαξε στάση και να αρνείται τα όσα είπε κατά την πρώτη του κατάθεση.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αναζητούν την πηγή των €860.0000 που εντοπίστηκαν στην κατοχή των δύο υπόπτων οι οποίοι φέρονται να διέμεναν τα χρήματα μέσω βαν σε άλλα πρόσωπα. Όπως έγραψε ο «Φ», κύριο μέλημα των ανακριτών είναι να εντοπίσουν την πηγή των μετρητών για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα χρήματα αυτά αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηρίοτητες.

Να σημειωθεί ότι ο 41χρονος ύποπτος και συνιδιοκτήτης της γκαλερί στη Λεμεσό, παραμένει από την περασμένη Παρασκευή, υπό κράτηση, φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πόλης, καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας.