Στα χέρια του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται από προχθές 44χρονος, ο οποίος καταζητείτο μετά από καταγγελία 60χρονου για υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και συγκεκριμένα για επένδυση σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο στην Πάφο, ποσού ύψους €275.000.

Η καταγγελία φαίνεται να μπάζει νερά, καθώς εγείρονται διάφορα ερωτηματικά ως προς την αγορά του εν λόγω τεμαχίου και τα όσα ισχυρίζεται ο παραπονούμενος, ο οποίος δηλώνει σήμερα άνεργος. Βασικό ερωτηματικό το γεγονός ότι –όπως ισχυρίζεται– έδωσε στον ύποπτο το ποσό των €275.000 χωρίς να ενδιαφερθεί για το πού βρίσκεται το τεμάχιο γης που επένδυσε, ενώ δεν ζήτησε ποτέ αποδείξεις λόγω εμπιστοσύνης.

Ο 44χρονος αφίχθηκε στην Κύπρο την περασμένη Κυριακή και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου. Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού να αιτούνται την κράτησή του για περίοδο οκτώ ημερών. Η δικηγόρος του υπόπτου, Έλενα Ιωάννου, έφερε ένσταση στο αίτημα κράτησης του πελάτη της και το Δικαστήριο εν τέλει διάταξε την κράτηση του για τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, σε ανακριτική κατάθεσή του ο ύποπτος δεν παραδέχεται ενοχή ενώ ισχυρίστηκε ότι δανείστηκε χρήματα –περίπου €70.000– από τον παραπονούμενο το 2018 και ότι ο τελευταίος τον χρέωνε τόκους. Είπε ακόμη ότι το ποσό ανήλθε στις 275 χιλιάδες και δεν ήθελε να το πει ο 60χρονος.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού ο παραπονούμενος, με τον 44χρονο ύποπτο διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια φιλικές σχέσεις. Σημείωσε ακόμη πως ο 44χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και 41χρονος κτηματομεσίτης του πρότειναν περί τα τέλη του 2019, να επενδύσει σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο στην Πάφο. Όπως είπε, οι δύο άντρες του ανέφεραν ότι πρόκειται για πολύ καλή ευκαιρία για επένδυση σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο, στο οποίο επένδυσαν και άλλα άτομα, και από την πώληση του μετά την επένδυση θα κέρδιζε €650.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάτη με παραπλανητικά μηνύματα – Παριστάνουν την Αστυνομία

Ο 60χρονος ανέφερε πως δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το πού βρίσκεται το τεμάχιο και ποιοι ήταν οι άλλοι επενδυτές, ωστόσο το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η καλή ευκαιρία για κέρδος, αφού είχε οικονομικά προβλήματα. Είπε ακόμη ότι πώλησε διαμέρισμα και οικόπεδο και απέκτησε το ποσό των €275.000 σε μετρητά, τα οποία έδωσε στον 44χρονο και τον 41χρονο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ζήτησε ποτέ αποδείξεις λόγω της εμπιστοσύνης που είχε στον ύποπτο.

Κατά διαστήματα ο 60χρονος ζητούσε να ενημερωθεί για την πορεία της επένδυσης, με τα δύο πρόσωπα να τον διαβεβαιώνουν ότι η πράξη προχωρά, ενώ επικαλούνταν διάφορα διαδικαστικά ζητήματα για την καθυστέρηση στην καταβολή του κέρδους του. Ο 60χρονος δήλωσε πως σε συνάντηση που είχε με τον 41χρονο, ο οποίος καταζητείται, αυτός του αποκάλυψε ότι τον ξεγέλασαν και πως τα χρήματα του παραλήφθηκαν από τον 44χρονο, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό.

Ο πρώτος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου αυτός είχε αφιχθεί από χώρα του εξωτερικού, την περασμένη Κυριακή, 06 Νοεμβρίου, ενώ ο

Να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα συνελήφθη και ο δεύτερος ύποπτος, ηλικίας 41 ετών.