Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έφεση για μετριασμό της ποινής των 17 χρόνων που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου σε 23χρονο σύρο για τη δολοφονία 19χρονου ομοεθνούς του τον Απρίλιο του 2020 στην ακτή της Χλώρακας. Το θύμα είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του δράστη, όπως αναφερόταν στη δικαστική απόφαση, για τον οποίο δεσμό ο δράστης είχε ενημερωθεί λίγες μέρες πριν το φονικό.

Στην έφεση του ο καταδικασθείς ισχυριζόταν ότι η ποινή που του επιβλήθηκε είναι έκδηλα υπερβολική, υποστηρίζοντας πως το Κακουργιοδικείο δεν έλαβε υπόψη του ελαφρυντικά όπως η κατάσταση πανικού, ψυχολογικής φόρτισης, σύγχυσης και ντροπής που τον διακατείχαν με την ενημέρωση του για τον ερωτικό δεσμό της συζύγου του και του θύματος. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ενήργησε χωρίς οποιονδήποτε σχεδιασμό και ότι το φονικό μαχαίρι βρισκόταν τυχαία στο όχημα άλλου προσώπου.

Στην απόφαση του Ανωτάτου αντιθέτως, τονίζεται ότι το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη του όλα τα ελαφρυντικά στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του. Στο πλαίσιο αυτό προσμέτρησε προς όφελος του εφεσείοντα, ότι κατά τον χρόνο διάπραξης του αδικήματος τελούσε υπό το κράτος ψυχολογικής φόρτισης, λόγω της ερωτικής σχέσης του θύματος με τη σύζυγο του, τις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις, όπως αυτές προέκυψαν μέσα από την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, το λευκό ποινικό μητρώο του, το νεαρό της ηλικίας του και τέλος την παραδοχή του στο δικαστήριο, η οποία όπως επεσήμανε, δικαιολογούσε έκπτωση στην ποινή του.

«Είναι η κρίση μας ότι το Κακουργιοδικείο στάθμισε προσεκτικά και ορθά κάθε σχετικό παράγοντα και έλαβε υπόψη του κάθε στοιχείο το οποίο ήταν προς όφελος του εφεσείοντα», αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου. « Το δε συμπέρασμά του ότι από τα γεγονότα της υπόθεσης δεν προκύπτει πρόκληση, υπό την νομική της έννοια, εκ μέρους του θύματος, κρίνεται ως ορθό. Όπως επεσήμανε και έλαβε σοβαρά υπόψη, η ερωτική σχέση του θύματος με τη σύζυγο του εφεσείοντα αποτέλεσε την αιτία της ψυχολογικής φόρτισης, υπό το κράτος της οποίας αυτός ενήργησε.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο εφεσείων έλαβε γνώση για την ερωτική σχέση της συζύγου του με το θύμα, πέντε ημέρες προηγουμένως, αλλά και η λεκτική συζήτηση του θύματος με τον εφεσείοντα, στο πλαίσιο της  οποίας το θύμα απάντησε πως αγαπούσε την σύζυγο του και επιθυμούσε να την παντρευτεί, ορθά κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο, ότι επρόκειτο για περιστάσεις που δεν συνιστούσαν πρόκληση εκ μέρους του θύματος»..

Το Ανώτατο αποφάσισε επίσης πως το Κακουργιοδικείο Πάφου ορθά επεσήμανε ότι η χρήση του μαχαιριού, ως αποτέλεσμα της οποίας επήλθε ο θάνατος του θύματος με 17 μαχαιριές, προσέδωσε ιδιαίτερα μεγάλη σοβαρότητα στο αδίκημα που διέπραξε ο εφεσείων, να καταλογίσει σ’ αυτόν προσχεδιασμό και μεταφορά του μαχαιριού από τον ίδιο.

Ως αποτέλεσμα, η έφεση απορρίφθηκε και η επιβληθείσα ποινή επικυρώθηκε από το Ανώτατο.