Εδώ και μήνες, το εικονιζόμενο συμπαθέστατο σκυλάκι τριγυρίζει στο αεροδρόμιο Πάφου, χωρίς να έχει ακόμη εντοπισθεί από τον ιδιοκτήτη του, ούτε και να καταστεί εφικτό να προσεγγισθεί από κάποιους για να απομακρυνθεί με ασφάλεια από τον χώρο.

Φιλόζωοι παφίτες, αλλά και ταξιδιώτες που σε διάφορες περιπτώσεις το έχουν δει να κινείται ανεπιτήρητο σε χώρους εξωτερικά του αεροδρομίου καταβάλλουν πλέον οργανωμένες προσπάθειες για να καταστεί εφικτή η προσέγγιση του και η ασφαλής απομάκρυνση του, ενώ ζητούν και από την κοινοτική αρχή Τίμης, στα όρια της οποίας βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου να κινητοποιηθεί με τις υπηρεσίες της προς την κατεύθυνση αυτή.

Είναι γνωστό ότι η διακίνηση αδέσποτών ζώων σε αεροδρόμια θεωρείται σοβαρό θέμα που άπτεται της ασφάλειας των πτήσεων, για αυτό και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος αν το συμπαθές τετράποδο εισέλθει σε ελεγχόμενους χώρους του αεροδρομίου να έχει άσχημη κατάληξη.

Γι’ αυτό και επιβάλλεται ο κατά το δυνατό ενωρίτερος εντοπισμός και απομάκρυνση του από τους χώρους του αεροδρομίου, επισημαίνουν φιλόζωοι συμπολίτες μας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η τελευταία φορά που θεάθηκε πριν μερικές ώρες το σκυλάκι βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης αριθμός 3.