Στο πόδι η κοινότητα Αυγόρου ενόψει αίτησης που υπέβαλε εταιρεία για λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 21MW σε μέρος κρατικής γης εμβαδού 293.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο κοινοτάρχης Αυγόρου κ. Παναγής Μιχαηλάς απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη ενημερώνοντάς τον για την πρόθεση της  εταιρείας να υποβάλει αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας. Προειδοποιεί δε, πως σε περίπτωση θετικής αντιμετώπισης της αίτησης, θα ακολουθήσουν δυναμικά μέτρα.

 Ο κ. Μιχαηλάς ενημερώνει επίσης τον Πρόεδρο, ότι για τον πιο πάνω σκοπό, η υπό αναφορά εταιρεία προχώρησε στην ετοιμασία Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, μέσω ιδιωτών μελετητών, την οποία διαβίβασε στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, «υπέβαλε αίτηση στο Κτηματολόγιο για την προς αυτή εκμίσθωση της πιο πάνω αναφερόμενης κρατικής γης».

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται, πως το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου, αλλά και σύσσωμη η κοινότητα είναι κάθετα αντίθετοι στην εκτέλεση του έργου αυτού, για τους ακόλουθους λόγους:

Θα καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον.

-Η συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να παραμείνει οικολογικά ανεπηρέαστη και να μετατραπεί σε φυσικό πάρκο και εκδρομικό χώρο, εφόσον βρίσκεται διπλά από το Μοναστήρι του Αγίου Κενδέα, το μοναδικό Μοναστήρι που υπάρχει στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και το οποίο δέχεται καθημερινώς μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Η κρατική γη θα πρέπει να διαφυλάσσεται και δεν πρέπει να παραχωρείται για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Τέλος, ο κοινοτάρχης προειδοποιεί: «Σε περίπτωση που διαφανεί ότι το έργο αυτό βαίνει προς εκτέλεση, με την ανοχή και αποδοχή κρατικών αξιωματούχων και υπηρεσιών, να είσαστε σίγουρος για την δυναμική αντίδραση σύσσωμη της Κοινότητας Αυγόρου».

Περαιτέρω ο κ. Μιχαηλάς σημειώνει «ότι τέτοιου είδους έργα έχουν εκτελεστεί αρκετά στην Κοινότητα χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση, αφού αυτά εκτελέστηκαν σε ιδιωτική γη και δεν έγινε κατάχρηση οποιασδήποτε κρατικής γης.

«Παράκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι όπως παρέμβετε προσωπικά», καταλήγει η επιστολή του κοινοτάρχη Αυγόρου.