Σε ακατάλληλους χώρους βρίσκονται άλλα 5 – 6 κέντρα με κρατικούς σέρβερς, ανέφερε ο υφυπουργός Καινοτομίας δρ Νικόδημος Δαμιανού, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους. Παράλληλα, υπογράμμισε για τις εγκαταστάσεις των σέρβερς που πλημμύρισαν ότι «το αποτέλεσμα του πορίσματος δεν με ικανοποιεί».

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ανέμενε συμπεράσματα πιθανής απόδοσης ευθυνών, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Το πόρισμα, είπε ο Υφυπουργός, θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για να τοποθετηθεί.

Ο ίδιος μελετώντας την έκθεση της έρευνας εντοπίζει:

>Μεγάλη καθυστέρηση και χρονοβόρες διαδικασίες για λήψη αποφάσεων (όσον αφορά στη μεταφορά συστημάτων πληροφορικής από τους ακατάλληλους χώρους στους οποίους βρίσκονται, σε κατάλληλα κέντρα δεδομένων).

>Σημαντικό έλλειμμα και ανεπάρκεια κουλτούρας ανάθεσης ευθύνης.

>Σημαντικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες και τους μηχανισμούς παρακολούθησης των συστημάτων και των συνθηκών στα κέντρα δεδομένων, στη βάση των βέλτιστων πρακτικών.

>Αδυναμίες, δυσλειτουργίες και ανεπάρκειες του τρόπου διοίκησης.

Ο κ. Δαμιανού σημείωσε ότι υπάρχουν περίπου 40 κέντρα με σέρβερς και ότι γίνονται ενέργειες ώστε να μεταφερθούν όλοι σε κατάλληλους χώρους.

Σε σχέση με τα προβλήματα του e-justice σημείωσε ότι γίνονται ενέργειες για τη βελτίωση των προβλημάτων και έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς. Διαβεβαίωσε ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, σχολιάζοντας ότι ήταν πολύ προβληματικό το σύστημα που παραδόθηκε.