Έσκασε η βόμβα που αφορά στην Μονή Αββακούμ. Όπως είχε γράψει το philenews την περασμένη εβδομάδα, πολίτης προβληματιζόταν κατά πόσο θα προέβαινε σε καταγγελία για περιστατικό που συνέβη προ καιρού στη Μονή.

Προχθές, αποφάσισε να προχωρήσει και κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχλησή του από άτομο στη Μονή. Ο καταγγέλλων, που σχετιζόταν παλαιότερα με κάποιον τρόπο με τη Μονή, έδωσε γραπτή κατάθεση-καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται με πάσα λεπτομέρεια σε περιστατικό σε βάρος του το οποίο κρατούσε για καιρό μυστικό.

Τους ισχυρισμούς του τούς παρέθεσε με επιστολή του και προς την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, που εξετάζει καταγγελίες του μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα κατά των δυο αρχιμανδριτών της Μονής Αββακούμ, αλλά και ανάποδα, δηλαδή καταγγελίες τους εναντίον του μητροπολίτη, που αφορούν απειλές και βιαιοπραγία εναντίον τους. Η Επιτροπή αναμένεται ότι θα τους εξετάσει και δεν αποκλείεται αν χρειαστεί να τον καλέσει και ενώπιόν της.

Το κλιμάκιο ανακριτών που εξετάζει παράλληλα κατόπιν αυτεπάγγελτης έρευνας τον ξυλοδαρμό γυναίκας στο προαύλιο της Μονής από μοναχό, θα αρχίσει έρευνα ώστε να διερευνήσει την καταγγελία του πολίτη και παράλληλα να τον προστατεύσει όπως συμβαίνει με παρόμοιες υποθέσεις. 

Επικοινωνήσαμε με την πλευρά των μοναχών για τη νέα καταγγελία και η θέση η οποία εκφράστηκε είναι πως “εδώ που έφτασαν τα πράγματα, τίποτα δεν αποκλείεται προκειμένου να ενοχοποιηθούν οι δύο αρχιμανδρίτες”.