Λύση στο κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται στον δρόμο προς το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Μεταφορών με την δημιουργία τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, σε απάντησή του προς τον βουλευτή, Χρίστο Ορφανίδη, ανέφερε πως έχει ετοιμαστεί ρυθμιστικό σχέδιο πρότασης για κατασκευή πρόσθετης λωρίδας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις καθώς και πεζοδρόμιο, για την διευκόλυνση της διέλευσης και απάμβλυνσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρουσιάζεται στο οδικό δίκτυο της Δημοκρατίας, πλησίον του σημείου διέλευσης Αγίου Δομετίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαφεάδης, το θέμα συζητείται και στο πλαίσιο της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τα οδοφράγματα καθώς και με το γραφείο του Ελληνοκύπριου Διαπραγματευτή.

Η χρηματοδότηση για τα έργα που γίνονται εντός της Νεκρής Ζώνης, όπως εξήγησε ο υπουργός, δύναται να γίνει από Ευρωπαϊκούς φορείς. Η δυνατότητα αυτή, όπως και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης, θα εξεταστούν αφού οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός και ετοιμαστεί η εκτίμηση δαπάνης.

Το ζήτημα ήρθε αρχικά στην επιφάνεια από τον βουλευτή Χρίστο Ορφανίδη, ο οποίος υπέβαλε ερώτημα προς τον Υπουργός Μεταφορών ζητώντας διευκρινίσεις για το όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την κατασκευή τρίτης λωρίδας αλλά και το κόστος τις κατασκευής του έργου.