Εφαρμογή των ολοήμερων προγραμμάτων σε περισσότερα σχολεία, συμπεριλαμβάνοντας Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, συνεισφέροντας στην καλλιέργεια δεξιοτήτων των μαθητών και παράλληλα, συμμετοχή των μαθητών προδοτικής στα θερινά προγράμματα αφού σήμερα είναι αποκλεισμένοι, καθώς και άλλες βελτιώσεις των δύο θεσμών συζητήθηκαν στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Υπογραμμίστηκε, παράλληλα, ότι επεκτείνεται η διάρκεια των δύο θεσμών, αφού οι Περί Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Κανονισμοί του 2024, θα οδηγηθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είχαμε αποκαλύψει προ ημερών, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αλλαγές επεκτείνοντας το χρόνο των ολοήμερων αλλά και των θερινών προγραμμάτων κατά, τουλάχιστον, ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί προβλέπουν  ότι στο ενιαίο ολοήμερο δημοτικό σχολείο η φοίτηση όλων των μαθητών είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου (σ.σ. αντί Οκτώβριο) και τελειώνουν την Τετάρτη που προηγείται της προτελευταίας Παρασκευής του Ιουνίου (σ.σ. αντί Μάιο), συμπεριλαμβανομένων. Αντιστοίχως, η φοίτηση των μαθητών στην απογευματινή ζώνη των προαιρετικών ολοήμερων αρχίζει την τέταρτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου (λίγο αργότερα από τα ενιαία ολοήμερα) και λήγει την Τετάρτη που προηγείται της προτελευταίας Παρασκευής του Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων. Όσον αφορά στο θερινό σχολείο, αρχίζει την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την προτελευταία Παρασκευή του Ιουνίου και τελειώνει την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου.