Το πρώτο στίγμα της ως υφυπουργός Πολιτισμού με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της την Παρασκευή 14 Ιουλίου, έδωσε η Λίνα Κασσιανίδου, φιλοξενούμενη στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ΑCTIVE.

Με λύπη, ανέφερε, αποχωρεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά για την ίδια ήταν πολύ τιμητική η πρόσκληση να αναλάβει το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Ερωτηθείσα από πού θα ήθελα να αρχίσει, η κυρία Κασσιανίδου, ανέφερε ότι, είναι πολλά τα ζητήματα που είχαν αρχίσει οι προκάτοχοι της, προτάσσοντας την ανάγκη να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του καλλιτέχνη ή και του Αρχαιολόγου που δεν είναι κατοχυρωμένο.

«Ο πολιτισμός μας χρειάζεται να επανέλθει στο προσκήνιο. Πρέπει να προβάλουμε και να εκμεταλλευθούμε, ακόμη και από οικονομικής πλευράς. Σιγά σιγά μπορεί να αλλάξει το μοτίβο του ότι, η Κύπρος είναι προορισμός για τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχει πολλά άλλα να προσφέρει και μέσα από τον πολιτισμό της. Τέχνη, μουσική, χορός, έχουμε τόσα ταλέντα πρέπει να αναδειχθούν».

H νέα Υφυπουργός Πολιτισμού, εξέφρασε την χαρά της που κλήθηκε να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο, καθώς η ίδια είναι αρχαιολόγος και μυήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία στα μονοπάτια του πολιτισμού με συνοδοιπόρο τη μητέρα της Γκλόρια Κασσιανίδου, γνωστή για τις εκθέσεις τέχνης.

«Γνωρίζω τα καλά από πρώτο χέρι, γνωρίζω από κοντά πολλούς καλλιτέχνες και έχω γνώση και για τα προβλήματα από πρώτο χέρι. Με το τμήμα Αρχαιοτήτων έχω μια πολύ στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο» αναφέρει η νέα Υφυπουργός.

Η Λίνα Κασσιανίδου εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί με όλους όσοι αγαπούν τον πολιτισμό και μαζί στοχευμένα, να δημιουργήσουν, να βελτιώσουν και να αλλάξουν πράγματα προς όφελος του ιδίου του πολιτισμού.