Προκλητικές οι πολλαπλές συντάξεις πολιτειακών αξιωματούχων, αναφέρει στο philenews podcast o Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η συζήτηση τριών προτάσεων νόμου ανέφερε, απασχολεί εδώ και χρόνια , γι αυτό και η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για να περιορίζονται οι συντάξεις σε μία σύνταξη του ταμείου προνοίας και μία σύνταξη αξιωματούχου, ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί το ζήτημα. Ο κύριος Παπαδόπουλος εξέφρασε τη συμφωνία του ότι, μπορεί να συζητηθεί και η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, πρόταση την οποία κατέθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν θα σωθεί η οικονομία από τις συντάξεις ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος, αν όπως είπε, “συγκριθούν τα πέντε εκατομμύρια που δίδονται σε συντάξεις κρατικών αξιωματούχων, με τα 3,7 δισεκατομμύρια που πληρώνονται στο κρατικό μισθολόγιο”.

 To κρατικό μισθολόγιο αυξήθηκε κατά  15% σε ένα χρόνο συμπλήρωσε, ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και να βρεθεί τρόπος αυτές οι αυξήσεις να περιοριστούν σε πλαίσια που μπορεί να αντέξει η οικονομία, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να αποκοπούν μισθοί.

Ο κύριος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε  και για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ισραήλ, όπως αυτές συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του  Εθνικού Συμβουλίου.