Ενδιαφέροντα στοιχεία που έρχονται να προσθέσουν σε ένα παζλ, χαρακτηρίζει στο philenews podcast o δημοσιογράφος Φάνης Μακρίδης, ο οποίος θεωρεί πως από το πρώτο κύμα δημοσιεύσεων, δεν προκύπτουν ηχηρές αποκαλύψεις για γεγονότα που δεν ήταν ήδη γνωστά.

Στο επίκεντρο των εν λόγω στοιχείων, σημειώνει, είναι ο ολιγάρχης Μορτάσοφ και η εξυπηρέτηση του από τον ελεγκτικό οίκο PWC.

Ο δημοσιογράφος διαπιστώνει διστακτικότητα στην προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις από εμπλεκόμενους αξιωματούχους, κάποιοι εκ των οποίων, όπως αναφέρει, δεν έχουν χάσει τον ύπνο τους, αλλά ανησυχούν.

Αναφέρεται στις αντιδράσεις της επόμενης μέρας αλλά και τι πιθανό να ακολουθήσει στη σφαίρα των εν λόγω αποκαλύψεων.

Επισημαίνει ότι, σε κανένα σημείο και από κανένα μέσο του κονσόρτιουμ δημοσιογράφων, δεν αναδεικνύεται παρανομία, ούτε και επιβεβαιώνεται, παρά την αναφορά του υπουργείου Οικονομικών στο ίδιο το κονσόρτιουμ ότι είναι σε εξέλιξη ποινική διερεύνηση.

Τα κείμενα όσων συμμετείχαν σε αυτό το κονσόρτιουμ, είναι έτοιμα σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ο Φάνης Μακρίδης, τονίζοντας ότι προσεχώς αναμένονται με ενδιαφέρον κι άλλες δημοσιεύσεις.