Επίπληξη, χρηματικό πρόστιμο ή αφαίρεση της άδειας άσκησης ιατρικής για μερικό χρονικό διάστημα ή και επ’ αόριστον, είναι οι ποινές που θα εξετάσει το πειθαρχικό συμβούλιο που θα ορίσει ο ΠΙΣ, για τον γιατρό που καταδικάστηκε σε φυλάκιση για άσεμνη επίθεση.

Σε παρέμβαση του στo philenews podcast ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Μιχάλης Αναστασιάδης, ανέφερε ότι, στην πρώτη περίπτωση για την οποία εκδικάστηκε ο εν λόγω γιατρός, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Το πρωί ο ΠΙΣ απέστειλε επιστολή στη Νομική Υπηρεσία, ζητώντας την απόφαση επιβολής ποινής και ο ΠΙΣ προχωρεί στην πειθαρχική εξέταση ενώπιον του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, όπως προνοεί η νομοθεσία. Ερευνών λειτουργός θα οριστεί και θα συντάξει τη μελέτη του, την οποία και θα καταθέσει.

Υπήρξε, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, περίπτωση γιατρού στο παρελθόν, από τον οποίο αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος επ’ αόριστον. Είναι άβολο, είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, να βρίσκεται ενώπιον τους μια τέτοια υπόθεση, όμως στον ΠΙΣ είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν ότι προβλέπεται από τον νόμο, προκειμένου να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος.