H Ελεγκτική υπηρεσία δεν προσεκλήθη στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη συζήτηση του θέματος των πολλαπλών συντάξεων, ωστόσο συζητήθηκαν τα δύο νομοσχέδια που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή και τα έξι κείμενα που είχε διαβιβάσει στις 24/11/2023, ως συστάσεις, η Ελεγκτική Υπηρεσία, δήλωσε στο philenews podcast ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Χαρακτήρισε οξύμωρο το ότι, ένα από τα κυβερνητικά νομοσχέδια προβλέπει πως η ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης των πρώην και νυν αξιωματούχων μετατίθεται από το 60ο στο 65ο  έτος, με την ελεγκτική υπηρεσία, να υποδεικνύει ότι, αυτή η πρόνοια είναι αντισυνταγματική για τους πρώην αξιωματούχους και τώρα παραδέχεται η νομική υπηρεσία την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου της.

Ο κύριος Πετρίδης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στη σύνταξη που θεμελιώθηκε. Την ίδια ώρα έδωσε το παράδειγμα Δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος αφυπηρετεί και γίνεται υπουργός. Κατά το χρόνο που θα είναι υπουργός είπε, θα λαμβάνει σύνταξη Δημοσίου υπαλλήλου και μισθό υπουργού. Η σύσταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι, να αναστέλλεται η σύνταξη αν ο συνταξιούχος ΔΥ, αναλάβει αξίωμα. Είναι προφανές είπε ο κύριος Πετρίδης ότι, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να λύσει το πρόβλημα και μόνο η Βουλή θα πρέπει να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων και να άρει τις στρεβλώσεις σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών.