Θεσμικά απαράδεκτη χαρακτηρίζει στο philenews podcast τη στάση του υπουργού Οικονομικών ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Xριστίνα Αποστόλου» Αντρέας Αποστόλου,  με την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό της Υγείας  και αποκαλύπτει σήμερα ο Φιλελεύθερος, υποδεικνύοντας ότι, δεν είναι απαραίτητο το Ινστιτούτο Καρκίνου.

Υπάρχει δέσμευση στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να υλοποιηθεί, αναφέρει ο κύριος Αποστόλου. Tο Ινστιτούτο Καρκίνου θα γίνει, τονίζει κατηγορηματικά.

Σας μιλώ και ως καρκινοπαθής και ως Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Αποστόλου και ως βουλευτής σημειώνει και εξηγεί ότι αυτή η προσπάθεια χρονολογείται από το 2019, οπότε συστάθηκε η Εθνική Επιτροπή για τον καρκίνο, οι οποίοι εισηγούνται συγκεκριμένο τρόπο για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Είναι μια απαίτηση όλων των επιστημόνων και τεχνοκρατών που ασχολούνται με θέματα καρκίνου αναφέρει ο Αντρέας Αποστόλου, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποκαταστήσει τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ.