Ετοιμάζεται να ξεσηκώσει κι άλλες κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, ο Δήμος Αραδίππου για να σταματήσει την κατασκευή μονάδας παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή της Κόσιης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου θα συνέλθει εκτάκτως την Τετάρτη το μεσημέρι, προκειμένου να αποφασίσει μέτρα αντίδρασης μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος Μελέτης Επιπτώσεων για το Περιβάλλον από την εταιρεία που προγραμματίζει τη ανέγερση του ασφαλτικού εργοστασίου.

Ο δήμαρχος, Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε στον «Φ» πως θα κληθούν ν’ αντιδράσουν και άλλοι Δήμοι και κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας καθώς και τα Λύμπια από την επαρχία Λευκωσίας, όπως έγινε και το 2021, όταν εξαγγέλθηκε η δημιουργία δύο ασφαλτικών στην περιοχή. «Θα γίνουν παράλληλα διαβήματα προς τα αρμόδια κρατικά τμήματα.

Εμείς δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούμε την ανέγερση ασφαλτικών σε μια βεβαρημένη περιοχή λόγω του ΧΥΤΥ της Κόσιης. Για το ΧΥΤΥ υποσχέθηκαν αρκετά που δεν υλοποίησαν, αφού τα κυβερνητικά τμήματα δεν μπορούν να επιβλέψουν. Όταν φυσά η δυσοσμία στην περιοχή μας είναι πολύ έντονη από την Κόσιη».

Ο δήμαρχος Αραδίππου κάλεσε την Κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους Δήμους και τις κοινότητες που επηρεάζονται. «Εμείς εισηγηθήκαμε και παλιά και δεν το εφάρμοσε καμιά Κυβέρνηση, να γίνει σύσκεψη σε όλες τις επαρχίες με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προταθούν κατάλληλοι χώροι για να μπορέσουν να γίνουν αυτές οι αναπτύξεις».

Εν τω μεταξύ η εταιρεία που προγραμματίζει την ανέγερση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή Κόσιης, θα παρουσιάσει στις 6 Ιουλίου στο Καλό Χωριό Λάρνακας την περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε. Το Τμήμα Περιβάλλοντος αναμένεται ν’ αξιολογήσει τη συγκεκριμένη μελέτη και τους επόμενους μήνες θα εκδώσει γνωμάτευση.