Αναβαθμίζεται με νέα Τμήματα, υπηρεσίες και εξοπλισμό το Νοσοκομείο Τροόδους «με επίκνετρο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών στην περιοχή», σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ αναφέρεται ότι από τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα εξωτερικά Πνευμονολογικά Ιατρεία στο νέο ανακαινισμένο κτίριο της Πνευμονολογικής – Φυματιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Παράλληλα, σημειώνεται, έχει τροχιοδρομηθεί για τους ερχόμενους μήνες η έναρξη της λειτουργίας της Φυματιολογικής Κλινικής όπως και του Τμήματος που θα λειτουργήσουν ο αξονικός τομογράφος, η οστεοπόρωση, ο πανοραμικός ενώ μελετάται έναρξη και υπηρεσιών μαστογραφίας.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Τροόδους έχει προσληφθεί η Παιδίατρος, Δρ Αναστασία Μοσχοβίτη.

Προστίθεται ότι το Νοσοκομείο θα επισκέπτεται κάθε Δευτέρα ο Γυναικολόγος Δρ Ξενοφών Μπαζούκης ενώ ξεκινούν ανά 15ήμερο επισκέψεις από τους Ουρολόγους του ΓΝ Λεμεσού, Δρ Χρήστος Λαζάρου και Δρ Γιάννης Περδίκης, και ταυτόχρονα, θα συνεχίσει τις επισκέψεις του ο ουρολόγος Δρ Νίκος Νικολάου από το ΓΝ Λευκωσίας.

Σημειώνει ότι το Νοσοκομείο Τροόδους του ΟΚΥπΥ που εδρεύει στην Κυπερούντα εξυπηρετεί καθημερινά ασθενείς 84 κοινοτήτων από την περιοχή της Πιτσιλιάς, Σολέας, Μαραθάσας και την ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού και της Λευκωσίας.

«Με βασική αποστολή την παροχή υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατρικής φροντίδας στο κοινό, το Νοσοκομείο Τροόδους με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο επιστημονικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό παρέχει έγκαιρη και αποτελεσματική παροχή φροντίδας υγείας. Το Νοσοκομείο διαθέτει 40 κλίνες, 15 άτομα ιατρικό προσωπικό, 46 νοσηλευτικούς λειτουργούς και 11 επαγγελματίες υγείας και παρέχει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική φροντίδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.

Σημειώνεται ότι για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 25806700.

ΚΥΠΕ